Gemarmerde cake
Niets heerlijker dan een lekker stukje gemarmerde cake bij een kop koffie of tas thee. Ga snel aan de slag met dit recept en tover deze chocoladecake uit je over.
Ingrediënten voor gemarmerde cake
- 40 g pure chocolade
- 40 g witte chocolade
- 180 g gezeefde bloem
- 1 el bakpoeder
- 3 grote eieren (koud)
- 6 el melk
- 130 g halfgezouten boter op kamer-temperatuur
- 200 g griessuiker
- 1 mespunt zout
- boter en bloem voor de vorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C. Splits de eieren. Vermeng de suiker en de boter in blokjes in een grote kom. Doe de eierdooiers, de melk, de bloem en het bakpoeder erbij en meng goed.
Breek de 2 soorten chocolade in stukjes en laat ze apart smelten au bain-marie of in de microgolfoven.
Klop het eiwit stijf met een mespunt zout. Voeg de eiwitsneeuw geleidelijk bij het mengsel met de eierdooiers.
Verdeel het deeg over 2 kommen. Doe de pure chocolade bij de ene kom en de witte chocolade bij de andere, meng voorzichtig.
Beboter een cakevorm en bestuif met bloem. Doe afwisselend 1 el van het ene deeg en 1 el van het andere deeg in de vorm, tot alle deeg opgebruikt is. Schuif in de oven en laat 40 tot 45 minuten bakken. Laat de cake afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.