Gegrilde groenten met geitenkaas en lamsballetjes

Lamsballetjes (4 personen)
Ingrediënten
– 1 sjalot
– 1 tl harissa
– 700 g lamsgehakt

Bereiding
Snipper de sjalot fijn. Meng de sjalot en de harissa door het gehakt. Rol er balletjes van (ongeveer 50 g) en leg deze op een bakplaat. Bak ze 8 minuten in de oven op 170°C. Daarna kan je ze nog even aanbakken in een pan met olijfolie.

Gegrilde groenten met rozemarijn
Ingrediënten
– look
– 6 el olijfolie
– een paar takjes verse rozemarijn
– 2 courgettes
– 2 wortels
– zachte geitenkaas
– zout en zwarte peper

Bereiding
Neem een teentje look en pers dit fijn. Doe de olijfolie in een kommetje en roer de geperste look en gekneusde naaldjes rozemarijn erdoor. Verwarm een grillpan voor. Snij de courgettes en wortels in de lengte in plakken van een halve centimeter. Wrijf ze in met de lookolie en grill ze tot ze zacht zijn. Serveer met verkruimelde zachte geitenkaas en kruid met peper en zout.
Tip: Ook andere groenten kunnen: prei, paprika, wortels... Ideaal om op de barbecue klaar te maken!

Aromatische kruidenolie
Ingrediënten

– olijfolie
– verse kruiden of specerijen

Bereiding
Kruidenolie zelf maken is simpel en kan je in veel gerechten gebruiken: in slaatjes, als marinade, om groenten mee te bestrijken en te grillen... Experimenteer zelf met wat je lekker vindt! Koop kleine, afsluitbare flesjes en maak zo je eigen assortiment. Bijvoorbeeld met rozemarijn, met een cilipepper (voor op de pizza!), met gefruite lookschijfjes...

Partner Content

Gesponsorde content