Gault&Millau-gids 2021: reserveer alvast een plekje bij deze restaurants
De nieuwe Gault&Millau-gids is er! Bij deze Belgische restaurants, chocolatiers en cocktailbars moet je na de lockdown zijn.
De beste restaurants
- Hof van Cleve in Kruishoutem krijgt voor het 18e jaar op rij goud (19,5/20) – hofvancleve.com
- Ook Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe krijgt een 19,5/20 en 5 gouden mutsen – restaurant-bon-bon.be
- L’air du temps in Liernu krijgt 19/20 en 4 gouden mutsen – airdutemps.be
- Comme chez Soi krijgt 18,5/20 en 4 gouden mutsen – commechezsoi.be
- Zij kregen een 18/20 en 3 gouden mutsen: Arabelle Meirlaen (Marchin), Bartholomeus (Knokke-Heist), De Jonkman (Sint-Kruis in Brugge), Het Gebaar (Antwerpen), Nuance (Duffel), Slagmolen (Opglabbeek), The Jane (Antwerpen), Zilte (Antwerpen).
Chef van het jaar
Christophe Pauly van Le Coq aux Champs in Tinlot – lecoqauxchamps.be
De ontdekkingen van het jaar
Brussel
La Bonne Chère in Brussel – labonnechere.be
Vlaanderen
Blanc by Aytems in Sint-Truiden – blanc-byaytems.be
Wallonië
Quai n°4 in Ath – quai-n4.be
De hoogste nieuwkomer van het jaar
Le Pristine in Antwerpen – lepristine.com
De jonge topchefs van het jaar
Brussel
Kevin Lejeune van La Canne en Ville in Brussel – lacanneenville.be
Vlaanderen
David Grosdent van L’Envie in Zwevegem – lenvie-restaurant.be
Wallonië
Stefan Jacobs van Hors Champs in Gembloux – hors-champs.be
Chocolatiers van het jaar
- Olivier Willems in Oostende – olivierwillems.be
- Benoît Nihant in Awans – benoitnihant.be
- Laurent Gerbaud in Brussel – chocolatsgerbaud.be
Dessert van het jaar
Nuance in Duffel – resto-nuance.be
Aziaat van het jaar
Samouraï in Brussel – samourai-bruxelles.be
Italiaan van het jaar
Gellius in Knokke-Heist – gellius-knokke.com
Sommelier van het jaar
Tom Ieven van Hof van Cleve – hofvancleve.com
Cocktailbar van het jaar
Belroy’s Bijou – belroys.be
Bierkaart van het jaar
La Marelle in Blaregnies – fernez.com/la-marelle-cafe
Mooiste restaurant design
Cuchara in Lommel – cuchara.be
Gastvrouw van het jaar
Marieke Moyaert van Schatteman in Hertsberge – restaurantschatteman.be
Wijnkaart van het jaar
Château de Vignée in Villers-sur-Lesse – chateaudevignee.be. Feeling ging er naartoe; hier lees je err alles over.
Pop of the year
Brussel
Nénu in Brussel – nenu.be
Vlaanderen
Baracca in Leuven – baracca.be
Wallonië
Asie à Tik in Bergen – asieatik.com
Gastro-bistro van het jaar
Les Potes au Feu in Namen – lespotesaufeu.be
New concept of the year
Bartholomeus op de zeedijk van Knokke-Heist – restaurantbartholomeus.be. Voor elke gast in het restaurant (max. 18 personen) kookt hij hetzelfde menu.
Ambachtsman van het jaar
Michaël Rewers van Bistrot du Nord in Antwerpen – bistrotdunord.be
Mooiste terras
Brugmann in Brussel – brugmann.com
Brasserie van het jaar
Bar Bulot in Brugge – barbulot.be
De ‘prijs & plezierverhouding’ van het jaar
Brussel
Ventre Saint Gris in Brussel – ventresaintgris.be
Vlaanderen
Rizoom in Gent – rizoomgent.be
Wallonië
La Gare d’Hamois in Hamois – lagaredhamois.be
Beste groentegerecht
Brutal by Bruut in Brugge – bistrobruut.be
De Gault&Millau Belux 2021 restaurantgids bevat zo’n 1300 restaurants waaronder meer dan 50 nieuwe adressen. Te koop in de boekhandel en online voor € 29.
De lekkerste take-out restaurants
- Deze 10 x restaurants in Hasselt doen aan takeaway of leveren aan huis
- Deze 10 x restaurants in Leuven doen aan takeaway
- 10 x de lekkerste restaurants in Brussel voor takeaway
Openingsbeeld: Katoo Peeters voor Château de Vignée.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier