Fris-warm hoofdgerecht: zeebaars met pittige groentecouscous
Koken is soms een mijnenveld, maar dit is feest voor iedereen: een heerlijk licht en gezond hoofdgerecht met zeebaars en een pittige groentecouscous. Dit hoofdgerecht tovert instant de lente op je bord!
Voor 4 personen
- 4 zeebaarsfilets
- 300 g couscous
- 1 flespompoen
- peper en zout
- 1 el gedroogde chilivlokken
- 1 bakje kleine gele tomaatjes
- 1 groene tomaat
- 1 rode ui
- 8 takjes munt
- 1/2 bussel koriander
- 1 rood pepertje (zonder zaadlijst)
- 1 sap van limoen
Bereidingswijze
Halveer de tomaten. Snijd de ui en rode peper in fijne ringetjes. Hussel de rode peper, ui en tomaten door elkaar. Breng op smaak met olijfolie, peper, zout en limoensap. Giet, zoals aangegeven op de verpakking, kokend water over de couscous, roer er een klontje boter door en laat wellen. Breng op smaak met peper en zout en hou warm. Schil de pompoen en snij in dunne plakjes. Leg op een met bakpapier beklede ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper, zout en chilivlokken. Schuif de ovenschaal ca. 15 min in een oven met de grill op de laagste stand, tot de pompoen gaar en goudbruin is. Hou opzij en warm. Doe daarna de zeebaars in een ovenschotel, doe er olijfolie, peper en zout over, en zet ook ca. 5 min onder de ovengrill op de laagste stand. Het vlees van de vis moet makkelijk loskomen, maar wel stevig blijven. Schep de vis op een voorverwarmd bord. Schik er de couscous bij. Schep de friszure tomaten bij de warme pompoen en schep die ook op het bord. Werk af met munt- en korianderblaadjes.
Op zoek naar nog meer lekkere recepten?
- Pittig hapje: oesters met zure room en chili
- Recept: consommé van boschampignons
- Recept: bloemkoolsoep met blauwe kaas
Door: Ann Van Der Auwera
Foto’s: Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier