Fris recept: Kibbeh met limoen
Er komen nog enkele zomerse dagen aan, het ideale moment om je tafel nog eens te vullen met een fris en zomers gerecht uit het Midden-Oosten.
Dit heb je nodig voor 4 personen
Voor de vulling:
Olijfolie 1 eetlepel
Rode ui, 1, fijngehakt
Gehakt 170 g
Peper & Zout
Kaneelpoeder 1 eetlepel
Kardemompoeder ½ theelepel
Nootmuskaat ¼ eetlepel
Spaans pepertje 1
Pijnboompitten 4 eetlepels
Rozijnen 4 eetlepels
Voor de korst:
Bulgur 160 g, 20 minuten geweekt in 160 ml water
Ui 1, fijngesneden
Gehakt 330 g
Kaneelpoeder 1 eetlepel
Kardemompoeder ½ theelepel
Nootmuskaat ¼ eetlepel
Peper & Zout
Gedroogd pepertje 1
Voor de afwerking:
Bladpeterseie
Limoen 1, in partjes
Zo maak je het
Maak eerst de vulling. Fruit de ui glazig in olijfolie, voeg gehakt, specerijen, pijnboompitten en rozijnen toe. Haal van het vuur en laat afkoelen. Maak nu de korst. Mix de ui in de keukenrobot. Voeg bulgur, gehakt en kruiden toe en mix tot een homogene massa. Vet een schotel in (30 cm x 15 cm) en vul die met de helft van het korstmengsel. Druk plat met de achterkant van een lepel. Schep de vulling hierop en eindig met de rest van het korstmengsel. Zet 50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Snijd de kibbeh in vierkantjes en serveer met peterselie en limoen.
Wil je graag inspiratie voor een lekkere aperitief? Lees dan hier hoe je een verfrissende ouzo met citrus maakt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier