Fris en fruitig dessert: panna cotta met griekse yoghurt en vijgen
Zin in een dessert maar heb je genoeg van al die ijsjes? Probeer dan deze lichte panna cotta met vijgen! Heerlijk smeuïg met frisse en fruitige toetsen.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de panna cotta:
- 3 blaadjes gelatine
- 125 ml slagroom
- 75 g suiker
- 300 g Griekse yoghurt
Voor de afwerking:
- 2 vijgen
- 1 citroen
- 4 el vloeibare honing
- 4 el walnoten (grof gehakt)
- 4 el honing
Bereiding
Week de gelatine 5 min in koud water. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Houd nog 3 min tegen het kookpunt aan. Knijp het water uit de gelatineblaadjes, haal de pan van het vuur, laat de gelatine in de hete room oplossen. Laat het mengsel afkoelen tot het lobbig wordt.
Roer in een kom de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor. Schep dit in een grote vorm of verschillende vormpjes en zet ze 2 uur in de koelkast.
Snij de vijgen in grove plakken. Doe de honing in een pannetje, laat op een laag vuur warm worden. Leg de vijgen in het pannetje, voeg de noten toe en laat karamelliseren. Pas op dat de honing niet verbrandt. Laat de vijgen en noten afkoelen. Leg ze dan op de panna cotta en druppel er eventueel nog wat extra honing over.
Meer dessert-recepten vind je hier:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier