Fingerfood: Gevulde grotchampignons met macademianoten

Een nieuw receptje uit het boek 'Fingerfood' om je vingers bij af te likken.

Wij brengen er deze week alvast eentje voor elke dag!

De rest van deze fingerlicking receptjes vind je hier:
'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes'
Dominique Wynter, ISBN 9789002252006, € 14,95
Een uitgave van Standaard Uitgeverij

Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 min
Moeilijkheid: *
Kostprijs: *

Voor 10 champignons

  • 10 mooie grotchampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el boter
  • 2 sneetjes oud brood
  • 50 g feta
  • 200 g macademianoten
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Haal de steeltjes uit de champignons. Snijd de steeltjes in kleine stukjes. Pel de knoflook en pers uit.
  2. Verhit 1 eetlepel boter in een pan.
  3. Bak de champignonhoedjes aan. Houd warm.
  4. Verhit de rest van de boter in de pan.
  5. Bak hierin de stukjes champignonsteel.
  6. Verkruimel het brood en voeg toe samen met de knoflook. Laat even bakken.
  7. Neem de pan van het vuur en verkruimel de fetakaas erover. Meng voorzichtig.
  8. Hak de noten grof en rooster ze in een droge pan.
  9. Meng de noten met het broodmengsel.
  10. Meng er ten slotte de peterselie onder. Breng verder op smaak met peper.
  11. Vul de champignonhoedjes met het broodmengsel. Serveer warm.
     

Klik hier voor het receptje van maandag

Partner Content

Gesponsorde content