Fingerfood: Bruschetta met tuinbonen, verse munt en gedroogde serranoham
05 sep 2012
Een nieuw receptje uit het boek 'Fingerfood' om je vingers bij af te likken.
Vandaag op het menu: Bruschetta met tuinbonen, verse munt en gedroogde serranoham
De rest van deze fingerlicking receptjes vind je hier:
'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes'
Dominique Wynter, ISBN 9789002252006, € 14,95
Een uitgave van Standaard Uitgeverij
Voorbereiding: 10 minuten
Rusttijd: 40 min
Kooktijd: 10 min
Moeilijkheid: *
Kostprijs: **
Voor 8 bruschetta’s:
- 8 stukjes fijngesneden serranoham
- 2 teentjes knoflook
- 350 g tuinbonen (vers of diepvries)
- 1 el citroensap
- 5 el goede olijfolie
- 2 el ontpitte groene olijven
- 2 el fijngehakte verse munt
- 4 sneetjes brood van 3 cm dik
- olijfolie
- 8 blaadjes munt
- versgemalen peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de ham op de bakplaat.
- Zet de ham 40 minuten in de oven.
- Pel de knoflook.
- Doe de tuinbonen met de knoflook in een kookpot.
- Zet ze net onder water, voeg 1 koffielepel zout toe en breng aan de kook. Kook ongeveer 8 minuten.
- Giet de tuinbonen af in een zeef. Laat afkoelen.
- Druk de zachte boontjes uit de peulen.
- Doe de boontjes in een blender met de knoflook, het citroensap en de olijfolie. Mix glad.
- Hak de olijven fijn.
- Roer de olijven en de munt onder de tuinbonenpuree. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd of steek 8 rondjes uit de sneetjes brood.
- Besprenkel ze met olijfolie.
- Rooster de sneetjes brood aan beide kanten.
- Besmeer de bruschetta’s gul met de tuinbonentapenade.
- Werk af met een blaadje munt en een sneetje gedroogde ham.
Klik hier voor het receptje van maandag
Klik hier voor het receptje van dinsdag