Een gezond en lekker recept: gevulde paprika’s met elby, butternut en feta
07 jun 2018
Zin om eens iets nieuws te proberen? Probeer dan de gevulde puntpaprika’s met elby, butternut en feta! Als je een vriendinnenavond gepland hebt en je wil je kookkunsten laten zien is dit recept een must, het is een lekkere en gezonde snack met een speciale touch! Probeer het zelf uit.
Wat heb je nodig?
- 8 rode puntpaprika’s
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 butternut
- 1 aubergine
- 1 courgette
- Een kopje zwarte, ontpitte olijven
- Olijfolie
- Tijm
- Rozemarijn
- Oregano
- Peper
- Zout
- Een pakje feta
- 2 kopjes gegaarde elby
- Enkele eetlepels pesto
- Balsamicosiroop
- Rucola
Bereiding
- Rooster de puntpaprika’s onder de grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze dan in een plastic zakje en sluit af.
- Laat de puntpaprika’s afkoelen en verwijder dan het zwarte vel.
- Snij de ui, knoflook, butternut, aubergine en courgette in blokjes. Schep de blokjes in een ovenschaal en bedruppel ze gul met olijfolie.
- Voeg fijngesneden olijven, tijm, rozemarijn, oregano, peper en zout toe. Meng goed en zet 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Snij de puntpaprika’s open en verwijder de zaadlijsten.
- Meng de fijngesneden feta en de Ebly met de ovengroenten. Vul de paprika’s daarmee op en zet opnieuw kort in de oven.
- Werk de puntpaprika’s af met een paar lepeltjes pesto, een beetje balsamicosiroop en rucola.
Benieuwd naar nog meer lekkere receptjes? Ontdek ze hier:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier