Dit zijn onze 6 RestoDays-favorieten

Het gastronomische event RestoDays gaat vandaag van start, en dit jaar wordt het de grootste editie ooit. 10 dagen lang bieden meer dan 400 restaurants in België, waaronder toppers met Michelinsterren en een Gault&Millau score, een gastronomisch driegangenmenu aan tegen een zeer toegankelijke prijs. Voor een lunch betaal je € 22, voor een diner € 29. Bij de sterrenrestaurants kan je ’s middags tafelen vanaf € 39 en ’s avonds vanaf € 46. Komt het water je al in de mond? Op de website van RestoDays reserveer je makkelijk online. Uit de 400 deelnemende restaurants selecteerden wij per provincie onze absolute favoriet.

Fleur de Sel, Antwerpen

Fleur de Sel

Chef-kok Alex Verhoeven en gastvrouw Nathalie zijn de twee jonge gezichten achter het verfijnde Fleur de Sel in Kasterlee. Speciaal voor RestoDays werd er een 3-gangen seizoensmenu samengesteld met aangepaste wijnen en bieren. Enkel het beste is goed genoeg voor hun klanten. Fleur de Sel kreeg van Gault&Millau een score van 14/20. Ook inspecteurs van de Michelin Gids zijn lovend en nemen ons de woorden uit de mond:

"Een gezellige sfeer, verfijnde gerechtjes, Een droom die werkelijkheid wordt voor dit jong en zeer enthousiast koppel : een eigen zaak runnen, hij in de keuken en zij in de zaal. Het interieur is elegant, de talentvolle chef kookt creatief en geraffineerd en de gastvrouw is uitermate vriendelijk. Het eigen recept om volop te slagen!"

't Vijfde seizoen, Oost-Vlaanderen

't Vijfde Seizoen

Restaurant 't Vijfde Seizoen is met haar Gault&Millau score van 15/20 niet van de minste. De zaak wordt uitgebaat door Broes Tavernier en zijn vrouw Lien D'Hooge. Chef Broes leerde de kneepjes van het vak in toprestaurants als De Karmeliet en Hof van Cleve, gastvrouw Lien zorgt voor een efficiënte en professionele bediening. Verwacht je aan topgerechten met verse seizoens- en streekgebonden producten

Boury, West-Vlaanderen

Boury

Ook Boury in Roeselare wordt gerund door een koppel. Chef Tim Boury en gastvrouw Inge zijn beiden gepassioneerd door gastronomie, liepen school aan Ter Duinen en werkten beiden in sterrenzaken als Comme chez Soi. De zaak heeft een Michelinster en een Gault&Millau score van maar liefst 17/20. Chef Tim kreeg vorig jaar zelfs de titel 'Jonge Topchef 2014'. Verwen je smaakpapillen met deze gastronomische kunstwerkjes uit de Franse keuken

Magis, Limburg

Magis

Magis kan je in 3 woorden omschrijven: eerlijk, eenvoudig en puur. Net als Boury is Magis de trotse eigenaar van een Michelinster en Gault&Millau score van 17/20. De gerechten worden door chef Dimitry Lysens met de grootste zorg klaargemaakt met kwaliteitsproducten uit de buurt. Gastvrouw Aagje is sommelier en zorgt voor de aangepaste wijnen. De pure stijl weerspiegelt zich niet alleen in het eten, maar ook in het interieur dat recent vernieuwd werd. Het restaurant lijkt leeg, maar zo wordt de focus gelegd op wat écht belangrijk is: het bord

Terborght,Vlaams Brabant

Terborght

Terborght in Huizingen wordt uitgebaat door Chef Lesley De Vlieger en gastvrouw Marijke De Ron. Sinds de opening in 2004 kregen ze al tal van erkenningen waaronder een ster in de Michelin Gids en een score van 16/20 van Gault&Millau. Chef Lesley kookt zeer eigentijds en houdt van de Frans-Belgische keuken en seizoensproducten. De smaken komen nog beter tot zijn recht in het uiterst smaakvolle en moderne interieur. 

WY, Brussel

WY

WY, oftewel Welcome You, vind je in het Mercedes House in hartje Brussel. Topchef Bart De Pooter presenteert smaakintense en verfrissende gerechten in een stedelijk interieur, waarbij typische cultuurelementen zoals graffiti-kunst en neonlichten in werden verwerkt. Kort na de opening in werd het restaurant beloond met een Michelinster. Intussen kreeg WY ook een 14/20 van Gault&Millau. Een voorsmaakje van het RestoDays driegangendiner: Het voorgerechtje is er eentje met kabeljauw afgewerkt met venkel, vlierbloesem en yoghurt. Smakelijk!

 

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content