Dit zijn onze 7 lievelingsrestaurants in Amsterdam: Van superdeluxe tot budgetvriendelijk
Of je er nu met vrienden, familie of je partner heen gaat, Amsterdam is de ideale bestemming voor een gezellige citytrip: . En bij een bezoek aan het ‘Venetië van het Noorden‘ hoort natuurlijk ook lekker eten. Daarom tippen wij hieronder 7 culinaire hotspots, die meer dan het proberen waard zijn. Geen groot budget? Geen probleem! Onze selectie gaat van superdeluxe tot superbetaalbaar.
7 x de beste restaurants in Amsterdam
1. Café Caron: Als God in Frankrijk
De Franse tv-chef Alain Caron opende een aantal jaren geleden samen met zijn zonen David en Tom Café Caron. Een bistro op Parijse leest geschoeid, in het hart van De Pijp. Aan de bar kun je oesters en rillettes bestellen. Daarna is er aspergebroccoli met amandel, rivierkreeft met dragon, pompoen met portobello of hert. Alles très Frans en fijn familiair. Inmiddels is er ook Petit Caron, een paar straten verderop.
Waar? Frans Halsstraat 28 (De Pijp), cafecaron.nl
2 & 3. Van ’t spit en Rotisserie: Laat maar draaien
Als er één straat is in Amsterdam die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld als foodie stop, is het wel de De Clerqstraat in Oud West. Vooral Hollandse kip vindt daar gretig aftrek. Lekker met friet en romige koolsalade. Op nummer 95 zit Van ’t Spit en op nummer 81 Rotisserie. Beide het uitproberen waard.
Waar? De Clerqstraat 81 en 95 (Oud West), vantspit.nl, rotisserieamsterdam.nl
4. Toscanini: Simply the best
De entree voelt als een Italiaans straatje, geplaveid met klinkers. Daarachter is een lichte ruimte met een open keuken. Op het menu: biologisch vlees, huisgemaakte pasta’s en brood van Mamma Madina. Iedereen in Amsterdam – en ver daarbuiten – weet dat Toscanini in De Jordaan simpelweg de beste italiaan van de stad is. (Daarom is het ook een hele klus om hier een tafel te bemachtigen.) De Toscanini-familie heeft recent het legendarische Restaurant Bordewijk aan de Noordermarkt overgenomen: nog zo’n plek om in de gaten te houden. Daarnaast hebben ze ook een gezellig winkeltje, op een paar huizen van het restaurant, in de Lindengracht 79.
Waar? Lindengracht 75 en 79 (De Jordaan), restauranttoscanini.nl
5. Gastrobar 212: Restaurant zonder tafeltjes
Chef Richard van Oostenbrugge – twee sterren in restaurant Bord’eau in hotel De l’Europe – startte een aantal jaar geleden Gastrobar 212. Geen tafels, maar een strakke houten bar rond een open keuken waar een menu in acht kleine gangen wordt geserveerd. Een keuken die nu al één, misschien wel twee sterren verdient.
Waar? Amstel 212 (Centrum), 212. amsterdam
6. Sotto: La vera napolitana
De pizzabakkers van Sotto in Oud-Zuid zijn in de leer geweest bij de Associazione Verace Pizza Napoletana, dus reken maar dat hier de echte Napolitaanse pizza gebakken wordt. Ga voor de klassieker: een Margherita met Marzano-tomaten en buffelmozzarella.
Waar? Amstelveenseweg 89 (Zuid) & Kadijksplein 4 (Centraal), sottopizza.nl
7. Fou Fow Ramen: Slurpen uit een kom
Vanaf 17 u ’s middags vormt zich al een rij voor de Japanse noedelshop Fou Fow Ramen. Je kunt je naam op een lijst schrijven die op de deur hangt en wordt geroepen zodra er een tafel vrijkomt. Ben je eenmaal binnen, bestel dan noedelsoep, want daar gaat het hier allemaal om. Zo’n soep is een volwaardige maaltijd, maar mocht je de verleiding niet kunnen weerstaan, probeer dan ook de geroosterde aubergine met gekarameliseerde miso. Wow! Heeft iemand het recept? Er is een tweede vestiging aan de Van Woustraat 3.
Waar? Elandsgracht 2a (De Jordaan), Van Woustraat 3 (De Pijp), foufow.nl
Meer over Amsterdam:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier