Van oesters tot Cosmopolitans: in deze 6 restaurants tel je stijlvol af naar het nieuwe jaar
Nog geen plannen met oud op nieuw? Leg dan nog gauw een elegante dinner party mét dansfeestje buiten de deur vast. Van Antwerpen over Gent tot Brussel: deze restaurants zijn open met oudjaar en toveren een speciaal feestmenu op tafel.
New Year’s Eve: 6 x restaurants die open zijn met oudjaar
1. Yalo in Gent: cosmopolitans en sharing plates
Waar beter oudjaar vieren dan in het trendy bar-restaurant van een disignhotel? Klopt, nergens dus. De bar en het ruime restaurant op de benedenverdieping van Yalo Hotel ademen Manhattan op een zaterdagavond: van de diepgroene fluwelen zetels tot de marmeren plantenbakken en de met neon verlichte vierkante bar in het midden van de zaak. Ook op oudejaarsavond eet je bij Yalo à la carte: onder leiding van chef Jasper Maatman serveert het restaurant kleine sharing plates, bar bites en klassiekers met een twist.
Leuke extra: geniet nog een nachtje langer van al die cosmopolitan vibes, en boek meteen ook een overnachting in het bijbehorende boutique hotel. Zonder twijfel een van de betere restaurants die open zijn met oudjaar.
Voor meer info en reservaties: neem een kijkje op yalohotel.com.
2. Het Cordaat: heerlijk oudjaarmenu in Hasselt
Op oudjaar geniet je bij restaurant Het Cordaat in Hasselt van een à la carte diner of speciaal samengesteld oudjaarsmenu. Starten doe je met een carpaccio van coquilles met dille en zure room. Daarna volgt een bouillon van zeevruchten en brunoise groenten. Een half kreeftje met linguine en een sausje van Chablis gevolgd door een feestelijk sorbet, maken het eerste deel compleet. Daarna mag je jezelf nog verwachten aan filet van hert met wilde champignons, gekleurde wortel en amandelkroketjes. Afsluiten doe je met een kerstige chocolade met rode vruchten en butterscotch karamel. Om klokslag twaalf volgt er nog een champagnebuffet met vuurwerk.
Het volledige ‘Century Sylvester’-menu, inclusief wijnen, waters, frisdranken en koffie tot aan het champagnebuffet, kost je € 145 pp. Reserveren kan op via hetcordaat.be.
3. Madonna in Antwerpen: ‘Merry Moments’ met kunst
Samen met het vernieuwde KMSKA opende ook het bijbehorende elegante Grand Café en fine dinging restaurant Madonna. Speciaal voor de eindejaarsdagen toveren ook die een vreugdevol en feestelijk vijfgangenmenu op tafel. Na een paar amuses van de chef volgt een tartaar van kalf ‘bleu belge’, een foie van pata negra, langoustine consommé met citroengras, asperge, kaviaar en zeekraal. Amalfi sorbet met munt verbena en Dada Chapel wodka helpt de eerste gangen verteren, waarna het hoofdgerecht van filet pure, pastinaak en poivrade met kasteelaardappel volgt. Frozen macarons van bloedappelsien, stracciatella en veenbes zorgen voor het perfecte dessert. Die-hard vegan of vegetariër? Geen probleem, want het oudejaarsmenu kan ook in volledig plantaardige versie.
Voor meer info en reservaties: neem een kijkje op madonna-antwerp.be.
4. La Canne en Ville in Brussel: oudjaar met een ster
Bij Canne en Ville van de gerenommeerde chef-kok Kevin Lejeune en zijn team schuif je met oudjaar aan voor een gesofisticeerd meergangenmenu dat een pure eigentijdse keuken met unieke smaken en een artistieke presentatie combineert. Onder meer op het ‘nouvel an’-menu: coquilles St. Jacques met kaviaar, safraanrijst met dragon en gamba’s, tonijn met duindoornbes en hertenkalffilet met zwarte truffel en knolselder. Ondanks het uitgebreide menu zal je toch niet met een zwaar gevoel van tafel gaan. De focus van de 2020 met een Michelinster bekroonde Lejeune richt zich immers op lichte keuken: een moto gebaseerd op durf, passie en evenwicht. Een absolute topper onder de restaurants die open zijn met oudjaar.
Voor meer info en reservaties: neem een kijkje op lacanneenville.be.
5. YUST in Antwerpen: wine, dine & roll
Bij YUST in Antwerpen vier je nieuwjaar dit jaar niet alleen in stijl, maar ook extra large: naast een wine & dine-formule, biedt het hippe concepthotel ook een ‘festive stay & dinner’-pakket aan, die komt met overnachting én eventuele feestelijke brunch de volgende dag. Op het menu met oudjaar onder meer: Ierse oesters met dille, viskuit van zalm met kappertjes en citrus, tartaar van roodbaars en bisque schuim, gebakken knolselderij met miso jus en pastinaakpuree met bospaddestoelen en beurre noisette. Ook hier goed nieuws voor vegetariërs, want het volledige menu kan ook in vegan versie.
Voor meer info en reservaties: neem een kijkje op yust.com.
6. Olivier Le Petit Bistrot: NY party in stijl
Olivier Le Petit Bistrot, een luxueuze bistrot in het centrum van Gent, sluit het jaar extravagant af met een heuse New Year’s Eve party. Gasten worden eerst onthaald met een aperitief, een paar bites en een selectie bijzondere ‘NY experiences – wat dat laatste exact inhoudt, blijft voorlopig een goed bewaard geheim. Na het viergangendiner volgt een dansavond met DJ’s en open bar. Om gasten niet midden in de nacht nog met de wagen of een taxi naar huis te sturen, werkt Olivier Le Petit Bistrot dit jaar samen met Pillows Hotel Reylof: na de afterparty met cocktails en champagne meteen je bed in ploffen, is dus een optie.
Voor meer info en reservaties: neem een kijkje op olivierlepetitbistrot.com.
Meer tips voor de feestdagen:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier