Dé culitip: Tomorrowland

Tomorrowland is één van de meest omstreden festivals (die rechtzaken!). Je kunt er naar toe voor de vernieuwende muziek, de extravagante sfeer, de mooie mensen én... het uitmuntende eten. Op Tomorrowland mag alles grootser, dus kun je hier ook tafelen bij gerenommeerde restaurants-op-locatie. 

Wout Bru maakt verfijnde mediterrane gerechtjes, Wim Ballieu shows his balls, Bart De Pooter prepareert gastronomische burgers en Peppe Giacomazza staat aan de pizza-oven. Veggies kunnen terecht bij het wacky Lombardia en voor de betere hap uit het Midden-Oosten schuif je aan bij Finjan, het enige pitarestaurant mét een vermelding in GaultMillau.

Tomorrowland, Dirkputstraat 260, 2850 Boom, 18-20/7 en 25-27/7

Festival-food 2.0

Kom thuis al in de sfeer van Tomorrowland en kook zoals de chefs die aan het festival deelnemen. Deze partygerechten swingen de pan uit!

Festival-food à la Wout Bru

Gegrilde zalm op cederhout

Tomorrowland

Laat een cederhouten plank enkele uren weken in water. Dep ze daarna droog en wrijf ze in met olijfolie. Leg zalmfilets op de plank. Leg de plank op het rooster van de hete barbecue (150°C) en sluit het deksel. Laat ± 20 minuten bakken. Werk af met een dressing van fijngesneden dille, lente-uitjes, limoenzeste, olijfolie, peper en zout.

Wout Bru is de wonderboy van de mediterrane smaken. Hij maakt furore in Zuid-Frankrijk, maar 'popt' ook regelmatig op in Vlaanderen.

 

Festival-food à la Peppe Giacamozza

Pizza met sardines, ui en chili (voor 1 pizza)

Tomorrowland

Zeef 200 g bloem van harde tarwe (type OO) en maak een kuiltje. Giet er 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel zout en een snuifje suiker in. Los 18 g verse gist op in water en voeg toe. Kneed tot een homogeen en glad deeg. laat 90 minuten rijzen. Rol dun uit en beleg met tomatensaus, dungesneden ui, een snufje chilivlokken en 5 sardines. Zet ± 10 minuten in een op 250°C voorverwarmde oven. Breng op smaak met peper, zout en een extra scheut olijfolie.

Peppe Giacamozza is een sympathieke Italiaanse chef met een heel goed restaurant in Genk: La Botte. Hij maakt ook aanstekelijke tv-programma's op Njam!

 

 

 

Festival-food à la Wim Ballieu

Sappige balletjes (voor 4 personen)

Tomorrowland

Meng 1 kg gemengd gehakt met 1 ei en 1 kopje panko (Japans paneermeel). Snij 1 ui zeer fijn en fruit in olijfolie. Laat even afkoelen en voeg dan toe aan het gehakt. Rasp 100 g gruyère en voeg toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Rol balletjes (druk ze niet te hard aan) en bak ze mooi goudbruin in olijfolie.

Culinair wonderkind mét een heldere visie: het Balls & Glory-concept van Wim Ballieu is dé nieuwe maatstaf voor comfort food.

 

 

 

Festival-food à la Bart De Pooter

Beefburger met gegrilde ui & paprika (voor 1 burger)

Tomorrowland

Meng 200 g gehakt kwaliteitsrundvlees (bv. Aberdeen of Simmentaler) met peper, zout, enkele druppels worcestersaus, 1 theelepel ketchup en 1 theelepel mosterd. Kneed tot een burger en gril of bak saignant. Snij een sesambroodje doormidden en gril de snijkanten kort. Werk af met gekarameliseerde uien en paprikareepjes.

Bart De Pooter, de geëngageerde tweesterrenchef van Pastorale (Reet) en WY (Brussel), kweekt zijn eigen runderen met prachtig gemarmerd vlees als resultaat.

 

 

 

 

 

Festival-food à la Lombardia

Wrap met falafel (voor 1 persoon)

Tomorrowland

Frituur of bak 5 kant-en-klare falafelballetjes goudbruin. Gril een volkoren wrap kort in een hete grillpan. Beleg met kropsla, tomatenblokjes, koriander en gesnipperde rode ui. Leg de falafelballetjes erbovenop en werk af met knoflooksaus. Rol op en serveer meteen.

Alain Indria is een trendsetter op het gebied van vegetarisch eten. Zijn Antwerpse restaurant Lombardia heeft internationale fans zoals Sting en Moby.

 

 

 

 

 

 

 

 

Festival-food à la Finjan

Tomorrowland

Hummus (voor 4 personen)

Laat 1 groot blik kikkererwten uitlekken en hou enkele erwten apart. Mix de rest met 2 eetlepels tahin (sesampasta), 1 teentje knoflook, peper, zout, komijnpoeder, een scheut olijfolie, een scheutje citroensap en een scheut water tot een smeuïge puree. Schep in een kom en werk af met de rest van de kikkererwten, munt, chilivlokken en wat extra olijfolie. Serveer met pitabrood.

Finjan is een Antwerps pitarestaurant waar zelfs sterrenchefs na de uren een pita of döner kebab bestellen. Mét referentie in GaultMillau.

Partner Content

Gesponsorde content