Dé culitip: Luxe-traiteurs

Het is oké. Je hoeft écht geen drie dagen te koken om een goede gastvrouw te zijn. We begrijpen heus dat je tot vier minuten voor kerstavond bezig bent geweest met je werk en dat het vooruitzicht van veertien gasten en vier gangen je niet doet overstromen van geluk.

Stop met dat schuldgevoel en doe schaamteloos van kant-en-klaar. Wij zochten de beste traiteurs voor je uit, met gegarandeerde wow-factor.

Ontdek onze favoriete traiteurs

Naast de klassieke traiteur, heb je tegenwoordig ook toprestaurants waar je de basis van een volledig feestmenu kunt afhalen. Je werkt het dan thuis verder af. Dit zijn onze favorieten in beide categorieën.

Kookgenie@home

Chef Tim Boury werd in 2014 uitgeroepen tot jonge topchef van Vlaanderen en sindsdien loopt het storm voor zijn restaurant Boury. Tijdens de eindejaarsperiode kun je het genie Boury ook meenemen naar huis. Je hebt de keuze uit een menu Boury at Home (€ 66), menu Deluxe (€ 90), à la carte gerechten of home-made basisproducten (fonds, wild). De menu's zijn opgebouwd rond topingrediënten zoals wagyu beef, Noordzeetarbot en hertenkalf.

Boury, Diksmuidsesteenweg 53, 8800 Roeselare.
> Ontdek hier een wegenkaartje

100% lekker

Speciaal voor de feestdagen organiseert sterrenrestaurant Centpourcent een luxe take-away. Op de website van het restaurant kun je zelf je gastronomisch feestmenu samenstellen. Je kiest bijvoorbeeld voor oosters bereid buikspek met witlof, pastinaak en macadamianoot of lotte met humus, limoenyoghurt, komkommer en kerriemayonaise. Als je je je bestelling afhaalt, krijg je een fiche met informatie mee over de optimale bereiding van de gerechten.

Centpourcent, Antwerpsesteenweg 1, 2860 Sint-Katelijne-Waver.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Alles bij de hand

Bij de recent geopende concept store HNGRY koop je gerechten waarvoor de ingrediënten al zijn afgewogen. Speciaal voor de eindejaarsperiode kun je hier ook luxueuze feestmenu's verkrijgen. Jij koopt de ingrediënten, thuis volgt de afwerking. Niet helemaal traiteur, maar je hoeft tenminste niet meer aan te schuiven bij én de poelier én de slager én de viswinkel én de bakker.

HNGRY, Kleine Markt 14, 2000 Antwerpen.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Iedereen blij

Tot ver buiten Lochristi geniet het door Culinaire Ambiance bekroonde Mangetout een stevige reputatie bij foodies en hobbykoks. Naast een enorm aanbod tapas, kazen en hammen, kun je hier ook een eindejaarsmenu bestellen. Geen halsbrekende toeren, maar eenvoudige crowd pleasers zoals stoofpotje van hert met bospaddenstoelen, kreeft op Italiaanse wijze of fazantfilet 'fine champagne'.

Mangetout, Dorp-West 87/3, 9080 Lochristi.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Italiaans lekkers

Combineer je kerstshopping in Antwerpen met een bezoekje aan Witzwartdeli. Hier bereiden ze gerechten met mediterrane inslag: veel groenten, olijfolie in plaats van boter en niet te zout. Voor de eindejaarsperiode is er een à la carte menu waaruit je zelf een menu kunt samenstellen of een Italiaans buffet (vanaf 10 personen) aan € 22,95 per persoon. Denk daarbij aan gamba's met peperoncini, vitello tonnato en ravioli met ricotta en spinazie.

Witzwartdeli, Lombardenvest 40, 2000 Antwerpen.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Pure kwaliteit

Chef Matthias Depauw leerde de stiel bij Maison Vandamme en De Jonkman voordat hij besliste om een traiteurzaak te starten, die hij De Coqotte doopte. Depauw werkt alleen met kwaliteitsproducten en bereidt alles zelf, daarom is het aanbod hier wat kleiner dan bij andere traiteurszaken. Voor Kerstmis is er een 4-gangenmenu aan € 39, voor Nieuwjaar is er een voor € 42. Dan speken we bijvoorbeeld over jonge grietfilet met fijne groenten, garnalen en witte wijnsaus plus suprême van parelhoen met pastinaakpuree en spitskool met spekjes.

De Coqotte, Driftweg 8, 8420 De Haan.
> Ontdek hier een wegenkaartje

Partner Content

Gesponsorde content