Dé culitip: Braziliaanse snacks
Party-gewijs nog één keer alles uit het WK halen? Dat doe je tijdens de finale met deze heerlijke, Braziliaanse tv-snacks. Vergeet de Vlaamse chips, nootjes en droge worsten en ga voor opwindend spicy & exotic. Het is hoe dan ook hoog tijd om de Braziliaanse keuken te leren kennen, want alles wat hip en trendy is op gastronomisch gebied, komt tegenwoordig uit Zuid-Amerika.
Probeer deze Braziliaanse heerlijkheden
Feel.it serveert: de lekkerste Braziliaanse snacks om van te genieten terwijl je zondag naar Dé Finale kijkt plus vier spannende variaties op de nationale feestdrank, caipirinha.
Creme de abacate (zoete avocado)
Voor 4 personen
Mix 4 geschilde en ontpitte (rijpe!) avocado's in de keukenrobot met 4 eetlepels limoensap en 8 theelepels suiker voor je zoete avocadocrème.
Caipirinha Classic
Voor 4 personen
Snij 2 limoenen in partjes en verdeel over 4 glazen. Voeg telkens 3 theelepels rietsuiker toe en roer de smaken los. Vul verder aan met crushed ice en overgiet telkens met 20 cl Cachaça. Werk af met muntblaadjes.
Braziliaanse garnaalkroketten
Voor 4 personen
Meng 400 g puree met 2 eierdooiers en 100 g gemalen cheddar. Laat afkoelen en voeg dan fijngesneden koriander, lente-ui en 250 g fijngesneden scampi's toe. Breng alles op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van en wentel ze achtereenvolgens door bloem, ei en broodkruim. Frituur goudbruin.
Caipirinha Passion
Voor 4 personen
Snij 1 limoen in partjes en verdeel over 4 glazen. Voeg het vruchtvlees van 2 passievruchten toe. Voeg telkens 2 eetlepels rietsuiker toe en roer de smaken los. Vul verder aan met crushed ice en overgiet telkens met 20 cl Cachaça.
Brazilian nuts
Voor 4 personen
Meng 400 g gemengde noten (Braziliaanse/paranoten en cashewnoten) op een bakplaat. Bestrooi ruim met kaneelpoeder, chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en wat grof zeezout. Zet 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Roer één keer om.
Caipirinha met bessen
Voor 4 personen
Verdeel over 4 glazen fijngesneden aardbeien, frambozen, bramen en bosbessen. Voeg telkens een schepje crushed ice en 2 theelepels rietsuiker toe. Overgiet telkens met 20 cl Cachaça.
Quiabos na Manteiga (Pittige okra)
Voor 4 personen
Roerbak in een grote braadpan 2 fijngesneden Spaanse pepers met 4 fijngesneden sjalotjes, 2 tenen geperste knoflook en 1 eetlepel komijnzaadjes in ruim olijfolie. Snij 1 kg okra in stukken en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Roerbak nog kort en serveer met verse citroenpartjes.
Caipirinha met ananas
Voor 4 personen
Mix 1/2 geschilde ananas en druk door een zeef. Verdeel over 4 glazen. Voeg telkens 20 cl Cachaça toe en vul verder op met crushed ice. Garneer met een plakje ananas en muntblaadjes.