De 6 lekkerste sherry’s
Vergeet die fles die bij je grootmoeder veel te lang in de aperitiefkast staat. Sinds tapas de culinaire wereld hebben veroverd, heeft sherry een grootse comeback gemaakt. Wij selecteerden voor jou de 6 lekkerste.
1. Verfijnd
Zeer fijne sherry van een van de kleinste familiale domeinen uit de sherrystreek. Gekoeld serveren als aperitief, en ook heerlijk bij oesters, gerookte vis en olijven.
2. Zilt
Karakteristieke zilte smaak, afkomstig van de vochtige zeelucht die in de kelders van Sanlacur de Barrameda hangt. Delicieus bij zeevruchten. Koel drinken.
3. Aroma van noten
Mooie amberkleurige sherry, zes jaar gerijpt op houten vaten. Geschikt als aperitief, en past ook bij consommé, tonijn, artisjok en harde oude kaas.
4. Fluwelig
Voor de liefhebbers van zoete sherry. Kleur van mahoniehout, aroma's van karamel en nougat. Past bij zoete nagerechten en blauwschimmelkaas. Koel schenken.
5. Vol & rond
Donkere sherry met een indringend aroma ('oloroso' betekent geurig). Past perfect bij kaas, en zelfs bij rood vlees en wild.
6. Zijdezacht
Geniet bij het dessert van deze gekoelde, zoete, zijdeachtige sherry. Moscateldruiven worden na de oogst gedroogd in de zon om smaak en suikers te concentreren.