Dé 5 foodtrends van het najaar die wij absoluut willen uitproberen
Als je aan herfst denkt, denk je misschien aan quiche of een lekkere ovenschotel. Gelukkig valt er ook deze herfst weer vanalles nieuws te proberen. Dit zijn dé foodtrends van het moment.
1. Alles met kaneel
Kaneel smaakt heerlijk bij je zoete gerechten. Wil je deze herfst écht uitpakken op Instagram, dan maak je zelf heerlijke kaneelrollen. Houd je het liever subtiel? In deze heerlijke appelstrüdel zit ook kaneel.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
2. Hyperlokaal & zero waste
Hyperlokaal blijft een trend. Via de website Boeren & Buren koop je rechtstreeks bij landbouwers bij jou in de buurt. Eten weggooien is uit den boze, dat vinden ook restaurants. Via de app Too Good To Go koop je voor een prikje restjes bij restaurants of traiteurs bij jou in de buurt. Zelf koken met restjes? Hier vind je 3 recepten.
3. Het Pegan-dieet
Na keto is er nu het pegan-dieet. Het is een versmelting tussen het paleo- en veganistische dieet. Je eet vooral plantaardige voeding, goede vetten en weinig koolhydraten. Groenten en fruit met een te hoge glykemische index zijn niet toegestaan. Evenals gluten, yoghurt en granola. Klinkt het te streng? Probeer de methode van Pascale Naessens eens.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
4. ‘Fruiceturie’
Geef toe, niets zo gezellig als met vriendinnen wijn drinken met een grote schaal charcuterie of andere hapjes voor je. Goed nieuws voor de vegateriërs onder ons. Fruiceterie wint aan populariteit, een schotel vol met fruit (en eventueel kaas) om gezellig te delen.
5. Israelisch
Eten uit het Midden-Oosten doet het goed. Vooral Israelisch eten is aan een opmas bezig. Denk maar aan de shakshuka die niet meer weg te denken is. Wil je zelf aan de slag? Simpel, het nieuwe boek van Ottolenghi staat boordevol heerlijke én eenvoudige recepten. Toch liever niet zelf achter de kookpotten? Dit restaurant werd getest én goedgekeurd door onze foodjournaliste.
Meer over food:
- Zijn blauwe bessen hun superfoodstatus écht waard?
- De beste voedingsmiddelen voor een gezond hart
- 3 signalen dat je dringend meer vezels moet eten
(Openingsbeeld: Het Restjeskookboek)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier