Crunchy en gezond: homemade granola met yoghurt, limoen en gember
26 dec 2017
Om je dag fris te starten moet je ook fris ontbijten. Wij raden jullie de heerlijke homemade granola aan met yoghurt, limoen en gember. Een lekker crunchy ontbijt en bovendien gezond!
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de granola:
- 150 g havervlokken
- 100 g quinoa
- 100 g hazelnoten
- 100 g amandelnoten
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g sesamzaad
- 1 tl vanillepoeder (ongezoet)
- 1 tl zout
- 200 g honing
- 3 el kokosolie
Voor de yoghurt:
- 100 ml volle Griekse yoghurt
- 1/4 limoen
- 1 tl fijngesneden gekonfijte gember
- 1 el gembersiroop (of honing)
Zo maak je het:
Voor de Granola:
- Meng havervlokken, quinoa, noten, pitten, sesamzaad en vanillepoeder in een grote kom.
- Meng de honing, kokosolie, en het in een eetlepel heet water opgeloste zout in een andere kom, en roer dat daarna door de droge ingrediënten.
- Spreid dit mengsel uit over een grote bakplaat en bak ongeveer 2 uur in een op 125°C voorverwarmde oven.
- Roer elke 20 min om. Laat in de oven afkoelen, en bewaar dan in een mooie glazen pot.
Voor de yoghurt (per portie):
- Vul een kommetje of glaasje met yoghurt.
- Snij het vruchtvlees van de limoen in fijne partjes en voeg die samen met de stukjes gember toe.
- Doe er de gembersiroop bij en werk af met een schep granola en eventueel nog wat extra vers fruit.
Nog meer ontbijttips:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier