Croque met pesto van boerenkool, portobello en gouda
10 nov 2016
Soms hebben we nu eenmaal niet de tijd om uren in de keuken te vertoeven. Wil je op een lazy day je vrienden en familie toch een heerlijke lunch te serveren (die er bovendien nog eens fancy uitziet?) Verras hen dan met deze gepimpte croque!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 portobello’s (grote kastanjechampignons)
- 8 dikke sneden bruin brood
- 4 plakjes goudakaas
- 150g boerenkool
- 2 el citroensap
- 100 g pecorino
- 50 g walnoten
- 1 teentje knoflook
- 50 ml olijfolie
Zo maak je het
- Bak de portobello’s 4 minuten aan elke kant. Bestrooi ze met peper en zout en hou opzij.
- Mix de ingrediënten voor de boerenkoolpesto in een keukenrobot.
- Beleg 4 sneden brood met de boerenkoolpesto, een portobello en een plakje gouda.
- Leg er opnieuw een sneetje brood op en bak de croque krokant in een heet ijzer of een hete pan.
Tip: presenteer gerechtjes op een stuk marmer of natuursteen voor een makkelijk chic effect.
Meer recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier