Shake it: meloenmojito en mini-burgers met ontbijtspek

Speciaal voor de ietwat aparte zomer waar we met z’n allen op afstevenen, zet Feeling vijf zomerse cocktailklassiekers met een twist – én een perfect bijpassend hapje als smakelijke danspartner – op een rij! Vandaag op het menu: meloenmojito en mini-burgers met ontbijtspek.

Meloenmojito

Wat je nodig hebt (voor 2 glazen): 

  • 1 meloen  1
  • het sap van 2 limoenen
  • 1 limoen (in schijfjes)
  • 80 ml bruine rum
  • 40 ml rietsuiker
  • crushed ijs
  • munt 8 blaadjes

Zo maak je het: 

Snijd de meloen. Houd 2 schijfjes apart. Mix de rest van het vruchtvlees met het sap van de limoenen, de rum en vloeibare rietsuiker. Doe een schep crushed ijs in grote glazen, giet er de meloenmojito bij en werk af met blaadjes munt en dunne schijfjes meloen en limoen.

Mini-burgers met ontbijtspek en mayo

Wat je nodig hebt (Voor 8 mini-burgers): 

  • 8 kleine broodjes
  • 400 g gemalen biefstuk
  • 1 sjalot
  • knoflook (1 teen)
  • 1 ei
  • 1/2 tl mosterd
  • 3 el paneermeel
  • 2 kleine rode uien
  • 8 plakjes gezouten ontbijtspek
  • 40 g rucola
  • 4 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el cognac
  • 1 tl mosterd
  • worcestersaus enkele druppels

Zo maak je het: 

Snij de sjalot en het teentje knoflook fijn. Stoof ze glazig in een beetje vetstof. Meng de gemalen biefstuk met de mosterd, het losgeklopte ei, het gestoofde teentje look en sjalot en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Maak er acht kleine.

 

Meer lezen over zomers aperitieven:

Tekst: An Van der Auwera. Beeld: Wout Hendrickx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content