Champagne met siroop van verveine & verse munt
22 apr 2016
Jij lust vast ook wel een heerlijk glaasje champagne. Met de siroop van verveine en munt geeft dit een aangenaam extraatje.
Champagne met siroop van verveine & verse munt
- Champagne, 1 fles
- Verse verveineblaadjes (ijzerkruid), 20 g
- Suiker, 200 g
- Sap van citroen, 2
- Munt enkele takjes
Breng 2 dl water met het citroensap en de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en voeg de verveine toe. Laat max. 10 minuten trekken en verwijder dan de verveine (anders wordt de siroop bitter). Laat de siroop goed afkoelen. Schenk in 6 champagneglazen telkens een beetje siroop (1/3) en vul verder aan met champagne (2/3). Werk af met een takje munt.
Met het mooie weer in aantocht kan je hier meer lente-ingrediënten terugvinden.