Recept: carpaccio van courgette en venkel met mozzarella
Buiten lijkt de herfst dan wel begonnen, met dit heerlijk gerechtje tover je die indian summer zo op je bord. Smakelijk!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
Ingrediënten:
Gele courgettes 2 (groene smaken hetzelfde, maar gele zien er leuker uit)
Venkel 2
Mozzarella 400 g
Citroenen 2 (liefst biologische)
Gedroogd pepertje 1
Citroentijm enkele takjes (of gewone tijm)
Basilicum 40 g
Olijfolie 250 ml
Peper en zout
Zo maak je het
Maak de citroenolie: was de citroenen en rasp de zeste eraf. Doe er de olijfolie bij, hetb fijngehakte pepertje en de citroentijm. Laat (idealiter een nachtje) trekken in een afgesloten potje in de koelkast. Zeef. Snij de courgette en de venkel met een mandoline in zo fijn mogelijke plakjes. Snij ook de mozzarella in plakjes. Verdeel de plakjes courgette, venkel en mozzarella over de borden. Sprenkel er de citroenolie over, breng op smaak met grofgemalen peper en zout en versier met basilicum en een takje citroentijm.
Op zoek naar nog meer lekkere gerechtjes? Ga slank de herfst in met deze 5 heerlijke soeprecepten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier