Cadeautip: Homemade cake
18 dec 2015
Het beste cadeau? Iets dat je samen kunt opeten. Een heerlijke, smeuïge, donkere chocoladecake bijvoorbeeld. Zorg voor een professioneel uitziende afwerking en verpak de cake met mooie linten.
Chocoladecake voor Kerst
Dit heb je nodig
- 170 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 250 g bruine suiker
- 2 eieren
- 1,5 tl bicarbonaat
- 3,5 dl volle melk
- 325 g bloem, gezeefd
- 3 tl bakpoeder
- 50 g puur cacaopoeder (geen instant)
Voor het glazuur:
- 250 g pure chocolade
- 125 ml volle room
Zo maak je het
- Mix de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens grondig. Los het bicarbonaat op in de melk en voeg samen met de bloem,
- het bakpoeder en de cacao toe aan het botermengsel. Mix goed. Beboter een ronde cakevorm en bekleed de bodem met
- bakpapier. Schep het beslag in de vorm en laat ± 50 minuten bakken in een oven van 160°C. Test met een satéprikker of de cake gaar is (hij moet er droog uitkomen) en laat eventueel nog 5 à 10 minuten verder garen. Laat even afkoelen in de vorm en stort dan voorzichtig op een rooster. Laat daarna je cake volledig afkoelen.
- Maak nu het glazuur. Breng de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de chocolade (in stukjes) toe. Roer tot een gladde massa. Bestrijk de cake ‘theatraal’ met dit mengsel en laat helemaal opstijven.
Koop je toch liever een cadeau? Bekijk dan hier onze selectie voor keukenprinsessen, voor eco-lovers en voor al je vrienden die houden van katten.