Breek de dag... tik een eitje
Lékué heeft al meerdere leuke gadgets aan onze keuken toegevoegd sinds het Spaanse merk zich op de markt lanceerde met zijn kookaccessoires in platinasilicone. Onze nieuwste aanwinst? De OVO, een siliconenvorm voor het bereiden van eiergerechten.
Het principe is eenvoudig: je breekt je eitje boven de OVO, voegt ingrediënten en/of kruiden toe naar eigen keuze, dekseltje erop en de microgolfoven in. Op een halve minuut is je eitje klaar om geserveerd te worden. Of je legt de OVO in een pan met kokend water en hebt enkele minuten later een prachtig eiermengsel in een mooie vorm.
Geen inspiratie? Ga dan alvast eens aan de slag met het volgende receptje:
Ei met Iberische ham, Parmezan en bieslook op een bedje van pasta met room
Bereidingstijd: 15 min.
Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 1 ei
– 20 g in fijne reepjes gesneden Iberische ham
– 2 el gemalen Parmezan
– 2 bieslookstengels
– 50 g spaghetti of lintvormige pasta
– 80 ml vloeibare room
– zout en peper
Bereiding:
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
2. Breek het ei boven de OVO, voeg een eetlepel kaas, de fijne reepjes ham en de gehakte bieslook toe.
3. Bestrooi met peper en zout, bedek en kook in een steelpan met water gedurende 6 minuten.
4. Giet de pasta af en vorm een bedje in een bord
5. Verwarm de room met de overige Parmezan in een steelpan en bestrooi met peper en zout.
6. Haal het ei uit de vorm en leg het in het midden van het pastabedje. Breng op smaak met een beetje room.
Verkoopsinformatie:
Prijs: 12,90 euro/stuk of 22,90 euro/set van 2
Assortiment: kubus, cilinder of halve bol
Kleuren: rood of transparant
www.anbel.eu