Bookzine: tapa’s!
Op woensdag 18 december zit er bij de nieuwe Feeling ook een nieuwe bookzine! Een leuk kookboekje met verschillende lekkere en gemakkelijke recepten voor bij het aperitief!
Om in de sfeer te komen, zullen er deze week al enkele recepten verschijnen op de website.
Vandaag kan je al het recept voor de geweldige miniburgers uitproberen. Aan de slag!
(Feeling met bookzine ligt vanaf 20 januari in de winkel)
Miniburgers
Voor ongeveer 15 burgers
Voorbereiding: 25 min
Bereiding: 5 min
Benodigdheden:
– 8 hamburgerbroodjes
– 200 g extra mager rundgehakt (bio)
– 8 sneetjes cheddar
– een paar kerstomaten
– 8 zoetzure augurken
– 2 el ketchup
– 2 el Savora (mosterd)
Snijd met een ronde koekjesvorm of uitsteekvorm voor scones rondjes uit de boven- en onderkant van de broodjes. Heb je geen vormpjes, snijd dan kleine cirkels uit ter grootte van een koffiekopje.
Verdeel het vlees in kleine, platte schijfjes ter grootte van het brood.
Doe hetzelfde met de cheddar.
Snijd de tomaatjes en de augurken in schijfjes.
Meng de ketchup en mosterd in een kom.
Bak de miniburgers 1 minuut aan elke kant. Leg de kaas erop zodat hij smelt.
Smeer de bodem van de broodjes in met het mengsel van ketchup en mosterd. Leg er een miniburger met kaas op, 1 schijfje tomaat en 1 schijfje augurk. Sluit de burger met een brooddekseltje en steek het geheel vast met een tandenstoker. Dien meteen op, of bewaar in de koelkast en zet nog 5 minuten in de oven net voor het opdienen.