Bookzine Plancha! Recept inktvisbrochettes uit Thailand
Nog 4 dagen en dan ligt de nieuwe Feeling in de winkel, samen met ons tweede bookzine: Plancha! Doe hier alvast inspiratie op met recepten voor een gezellige bbq of grillavond!
Inktvisbrochettes uit Thailand
Ingrediënten (voor 6 personen)
1,5 kg kleine verse pijlinktvissen – 1 grote aubergine – 2 courgettes – 200 gr kerstomaten – 3 teentjes knoflook – 30 gr verse gember – 1 rode peper – 1/2 bosje Thaise of gewone basilicum – 2 el sojasaus (3 cl) – 20 cl olijfolie – zout – versgemalen peper
Bereiding
Spoel de inktvissen onder koud water en laat ze uitlekken in een zeef. Maak de marinade. Pel de knoflook en hak hem fijn. Pel en rasp de gember. Hak de rode peper en de basilicumblaadjes fijn. Meng de olijfolie in een kom met de gember, de rode peper, de look, het basilicum, de sojasaus en peper en zout.
Prik de inktvissen op houten spiesjes. Leg de brochettes in een diep bord en giet 3/4 van de marinade erover. Dek het bord af met plasticfolie en laat minimum 4 uur marineren in de koelkast.
Was de groenten. Snij de courgettes en de aubergines in vrij dunne plakjes.
Vet de plancha in met in olie gedrenkt keukenpapier en zet hem aan op matige temperatuur. Gril de plakjes groenten en de kerstomaten al roerend gedurende zo'n 10 minuten. Leg ze op een schotel en besprenkel ze met de rest van de marinade. Kruid ze lichtjes met peper en zout.
Laat de brochettes uitlekken en bak ze op de plancha 4 à 5 minuten aan elke kant. Giet de marinade van het diep bord erover en laat 2 minuten verder bakken. Serveer meteen, samen met de gegrilde groenten.
Smaakpapillen geprikkeld?
Ontdek meer lekkers in het Bookzine Plancha!, vanaf 18 juni in de winkel bij Feeling voor de stuntprijs van €9,95 i.p.v. €15.
Deze reeks bestaat uit 3 bookzines. Houd de Feeling in de gaten en verzamel de hele reeks! Je kon al BURGERS! met 53 keer heerlijke hamburgerrecepten ontdekken in ons mei-nummer en PASTA! voor heerlijke lasagna, canneloni en tortellini zal bij ons november-nummer zitten.
Ben je Feeling-abonnee?
Bestel je exemplaar voor slechts €9,95 via www.magstore.be. Je kunt dit kookboek ook apart in de winkel kopen vanaf juli 2014 voor €12,95.