Bookzine Pasta! Mikadopasta met kreeft

Geniet nu van dit heerlijke bookzine: Pasta! Heerlijke recepten met lasagne, canneloni, ravioli en nog veel meer. Wij geven je alvast een voorsmaakje!

 

Mikadopasta met kreeft, zeevruchten en look

 

mikado

Ingrediënten (voor 6 personen)

600 gr mikadopasta (Italiaanse speciaalzaak) – 3 kreeften (elk 600 gr) – 1 wortel – 3 sjalotten – 6 teentjes knoflook – 1 rode chilipeper – 1 el tomatenpuree – 3 el olijfolie + een scheutje extra – 80 gr boter – zout

 

Bereiding

Kook de kreeften 10 minuten in ruim gezouten water. Laat ze uitlekken en spoel ze onder koud water. Zet ze daarna 2 uur in de koelkast.
Maak de kreeften schoon, haal het vlees eruit (gooi de schalen niet weg), snij de staarten in stukken en bewaar alles in de koelkast.
Schil de wortel en snij hem in blokjes. Pel en snipper de sjalotten. Fruit de wortel en de sjalotten op een matig vuur 3 minuten in een pan met de olijfolie. Doe de schalen van de kreeften erbij en bak 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bedek alles met water. Breng aan de kook en laat dan 30 minuten koken op een matig vuur.

Pel de knoflook. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en hak hem fijn. Zeef de bouillon. Giet hem in een pan met de knoflookteentjes in hun geheel en de gehakte chilipeper. Laat op een hoog vuur koken tot je ongeveer 50 cl over hebt. Voeg de boter (in blokjes) toe en laat nog even koken om de saus te binden. Zeef de saus opnieuw om de look en de chilipeper te verwijderen en mix ze met de staafmixer tot een emulsie.
Leg de knoflookteentjes en de chilipeper dan weer in de saus. Voeg het kreeftenvlees toe. Hou het geheel warm au bain-marie.
Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en besprenkel met een straaltje olijfolie.
Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de kreeft en de saus en serveer meteen.

Smaakpapillen geprikkeld?

Ontdek meer lekkers in het Bookzine PASTA!, vanaf 22 oktober in de winkel bij Feeling voor de stuntprijs van €9,95 i.p.v. €15.

Deze reeks bestaat uit 3 bookzines. Houd de Feeling in de gaten en verzamel de hele reeks! Je kon al BURGERS! met 53 keer heerlijke hamburgerrecepten ontdekken in ons mei-nummer en PLANCHA!, voor culinaire barbecue-hoogstandjes, in ons juli-nummer.

Ben je Feeling-abonnee?

Bestel je exemplaar voor slechts €9,95 via www.magstore.be/nl/feeling/049450/pasta. Je kunt dit kookboek ook apart in de winkel kopen voor €12,95.

Partner Content

Gesponsorde content