Bookzine: Ham-ricotta muffins
Op woensdag 18 december zit er bij de nieuwe Feeling ook een nieuwe bookzine! Een leuk kookboekje met verschillende lekkere en gemakkelijke recepten voor bij het aperitief! Op de website geven we deze week al enkele recepten. Aan de slag!
Ham-ricotta muffins
Voor 12 minimuffins
Voorbereiding: 15 min.
Bereiding: 15-20 min.
Benodigdheden:
-4 plakjes rauwe ham
-1 pakje gekookte blokjes ham
-180 g bloem
-3 kl bakpoeder
-2 eieren
-5 cl olijfolie
-10 cl melk
-125 g ricotta
-2 mespunten fleur de sel
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom.
Klop de eieren los met de olie. Voeg de melk en de ricotta toe. Meng goed en giet dit bij de bloem. Klop alles met de elektrische garde. Snijd de plakjes ham in fijne reepjes. Doe de hamreepjes en -blokjes bij het deeg en meng. Verdeel de bereiding over de muffinvormpjes.
Schuif in de over en laat 15-20 minuten bakken.
Laat afkoelen voor je de muffins uit de vorm haalt.