Bookzine Burgers! Recept Thaise burger
53x variëren met burgers!
Recept: Thaise burger
Ingrediënten (voor 6 burgers)
6 klassieke broodjes met sesam – 800 gr rundergehakt – 300 gr shiitake champignons – 6 plakjes cheddar – 120 gr kropsla – 1 el gehakte verse gember – 2 el oestersaus – 15 cl zoete sojasaus – 1 tl wasabi – 3 el (zelfgemaakte) mayonaise – 1 el vloeibare honing – 5 el plantaardige olie – zout – versgemalen peper
Bereiding
Was de sla en snijd hem in reepjes.
Was de champignons en hak ze fijn. Fruit ze in de helft van de olie, 3 minuten op een matig vuur. Voeg de honing toe en kruid met peper en zout. Meng goed en laat langzaam karameliseren. Houd ze warm.
Vermeng het gehakt met de gember, oestersaus, peper en een snuifje zout. Maak 6 burgers ter grootte van de broodjes. Verwarm de grill van de oven voor.
Verhit de rest van de olie in een pan en bak de burgers 2 à 3 minuten aan elke kant. Giet het bakvet af en giet de sojasaus over de burgers. Laat ze nog 4 minuten aan elke kant verder bakken op een zacht vuur en overgiet de burgers af en toe met de saus. Houd ze warm.
Vermeng de mayonaise in een kom met de wasabi. Snijd de broodjes door en rooster ze licht onder de grill.
Bestrijk beide binnenkanten van de broodjes met wasabi-mayonaise. Verdeel de sla over de onderste helften. Leg telkens 1 burger, 1 plakje cheddar en wat warme shiitake champignons op het broodje. Zet de bovenste helften op de broodjes en dien meteen op.
Smaakpapillen geprikkeld?
Ontdek meer lekkers in het Bookzine Burgers, vanaf 23 april in de winkel bij de Feeling voor de stuntprijs van €9,95 i.p.v. €15.
Deze reeks bestaat uit 3 bookzines. Houd de Feeling in de gaten en verzamel de hele reeks! Ontdek PLANCHA! voor de bbq of de plank in ons juli-nummer en PASTA! voor heerlijke lasagna, canneloni en tortellini in ons november-nummer.
Ben je Feeling-abonnee?
Bestel je exemplaar voor slechts €9,95 via www.magstore.be