Bakken maar: 10 gemakkelijke taarten om nu te proberen

Zin in taart? Wij selecteerden 10 taarten die een stuk makkelijker zijn dan ze eruit zien. Duik de keuken in, en voor je het weet ben je aan het smullen.

10 gemakkelijke taarten om nu te proberen

1. Quatre quart

makkelelijke-cake

Wil je eenvoudig beginnen, start dan met een quatre quart. Voor deze cake heb je slechts vier ingrediënten nodig en mislukken is haast onmogelijk.

Dit heb je nodig: 

  • 4 eieren
  • 200 gram fijne suiker
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 200 gram boter op kamertemperatuur

Zo maak je het: 

  • Verwarm je oven voor op 180°
  • Meng de suiker en 200 gram boter in een kom tot je een beslag krijgt
  • Klop er de eieren onder
  • Zeef de bloem en meng onder het beslag
  • Vet een cakevorm in met een beetje boter en zet een uur in de voorverwarmde oven.
  • Niet zeker of je cake klaar is? Steek er een mes in, komt het er droog uit, dan is je cake klaar.

Tip: het oog wilt ook wat: beleg je cake met slagroom (of kwark) en stukjes vers fruit. Wil je er je eigen draai aan geven? Voeg dan eens chocoladepasta, speculoospasta, speculoosjes of stukjes appel toe. Experimenteren maar.

(Beeld: Getty)

 

2. De gezonde (en glutenvrije) chocoladetaart van Ellemieke Vermolen

Recept: gezonde chocoladetaart van Ellemieke Vermolen

Een glutenallergie? Dankzij dit recept van Ellemieke Vermolen geniet jij ook van een heerlijke taart.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem

• Kokosolie 50 ml
• Notenmix (walnoten, paranoten,macadamia- en hazelnoten) 350 g

Voor de vulling

• Cacaoboter 200 g
• Cacaopoeder 100 g
• Chocolade 1 reep
• Kokosroom 100 ml
• Zout snufje
• Cayennepeper snufje
• Xylitol 4 el
• Avocado (gepureerd)

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de noten fijn, samen met de kokosolie. Doe die mix in een grote springvorm en druk aan. Zet 30 min in de oven. Laat 20 min afkoelen in de koelkast.
  • Maak de vulling: smelt de cacaoboter in een pan en voeg het cacaopoeder toe, samen met de reep chocola. Roer goed en rustig op een laag vuurtje, zorg dat het niet gaat koken. Doe er de kokosroom, zout, peper, xylitol en avocado door. Roer goed. Giet de chocomassa over de notenbodem en zet een uur of langer in de koelkast. Werk af door er wat cacaopoeder en noten over te strooien.

(Recept: Ellemieke Vermolen – Beeld: Wout Hendrickx)

3. Appel- en perentaart met ijs

Het perfecte dessert: appel- en perentaart met ijs

Kies voor lekkere ingrediënten van bij ons met deze appel- en perentaart.

Dit heb je nodig:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 80 g broyage (50% suiker, 50% amandelpoeder)
  • appel (breaburn)
  • peer (triomphe de Vienne)
  • 2 el honing
  • 25 g pecannoten
  • 1 stuk steranijs of poeder
  • takjes munt
  • speculoos-ijs

Zo maak je het:

  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat. Snij er een rechthoek uit en maak met de restjes rondom een boord van 1 cm. breed. Prik de bladerdeegbodem in met een vork, bestrijk met losgeklopt ei en strooi er de broyage over.
  • Verwijder met een appelboor de klokhuizen van peer en appel en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Leg deze trapsgewijs op de broyage. Bestrooi met gehalveerde pecannoten en druppel er een lepel honing over. Bak ca. 18 min. in een voorverwarmde oven op 190°C.
  • Haal uit de oven, rasp er wat steranijs over en verdeel de taart in punten. Werk af met enkele blaadjes verse munt en serveer met speculoos-ijs. 

(Recept: Hilde Vautmans)

4. Gezonde brownietaart met rodevruchtentopping

Heerlijk vieruurtje: gezonde brownietaart met rodevruchtentopping

Deze gezonde brownietaart uit ‘Wat eten we vanavond 2’ is gezond én lekker.

Dit heb je nodig:

  • Brownie
  • 1 avocado
  • 120 g havermout (of haverzemelen)
  • 35 g raw cacaopoeder (of 100 g chocolade)
  • 0,11 l water
  • 1 el kokosolie
  • 100 g dadels (ontpit)
  • snuifje zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el agavestroop (optioneel)

Voor de topping

  • 250 g volle kwark
  • 400 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, bosbessen…)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm (ongeveer 22 cm doorsnede), klik de rand van de springvorm vast.
  • Vet de randen in met wat kokosolie.
  • Schil en ontpit de avocado. Voeg samen met de havermout, het cacaopoeder, water en kokosolie in een hakmolen of blender en mix alles. (Dit kan ook met een staafmixer in een hoge kom.)
  • Voeg de dadels toe en mix alles nog eens goed. Voeg een snuifje zout en het bakpoeder toe en meng alles goed onder elkaar.
  • Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en zet 15 minuten in de oven.
  • Neem de brownie uit de oven en laat een kwartier afkoelen. Haal de brownie daarna uit de springvorm. (Om te voorkomen dat de randen scheuren, snijd je het gebak best eerst
    rondom rond los met een mes).

Topping:

  • Mix 100 g rode vruchten en roer ze door de volle kwark. Smeer dit mengsel over de brownie en werk af met de rest van de vruchten.

(Recept & beeld: Wat eten we vanavond? 2)

5. Vegan citroentaartjes

Heerlijk zomers recept: vegan citroentaartjes

Met deze zomerse citroentaartjes tover je meteen een lach op ieders gezicht. Dit is een vegan recept.

Dit heb je nodig: 

  • 400 g amandelen
  • 400 g ontpitte dadels
  • 200 g geraspte kokos
  • 200 ml citroensap
  • 300 ml kokosroom
  • 75 ml rijstsiroop
  • 5 tl citroenzeste
  • 1 el agaragar
  • een snuifje kurkuma
  • enkele blaadjes munt
  • wat citroenzeste voor de afwerking
  • bloemsuiker

Zo maak je het:

  • Mix de amandelen, dadels en kokos in een keukenrobot tot een fijnkorrelig, plakkerig ‘deeg’. Druk dat in 4 taartvormpjes met een diameter van 8 cm en zet in de koelkast.
  • Maak ondertussen de vulling: verwarm het citroensap, de kokosroom, rijstsiroop, zeste en kurkuma in een pannetje. Zodra het mengsel warm is, voeg je de agaragar toe. Roer tot alles goed gemengd is.
  • Breng aan de kook. Laat 4 min op een laag vuur verder pruttelen. Laat de vulling dan afkoelen. Giet in de taartjesvormen. Laat opnieuw minstens 4 uur afkoelen in de koelkast.
  • Werk voor het serveren af met wat munt, bloemsuiker en citroenzeste.

(Recept: Ann Van der Auwera – Wout Hendrickx)

6. Cheesecake met rood fruit

Gezond genieten op zondag: cheesecake met rood fruit

Dit recept van Ellemieke Vermolen is erg gezond, maar vooral hemels lekker.

Dit heb je nodig

  • 150 g gemengde noten
  • 150 g geroosterde havermout
  • 150 g amandelmeel 
  • 2 à 4 druppels vanille-extract 
  • 2 el honing 
  • 1,5 zakje agaragar 
  • 750 g magere kwark 
  • 350 g gemengd rood fruit 
  • sap van 1 citroen 
  • rasp van 1 limoen 

Zo maak je het:

  • Maak de taartbodem: maal de noten fijn met de havermout, en vermeng dit met het amandelmeel en 150 ml water. Roer er enkele druppels vanilleextract en de honing door.
  • Wil je een krokante bodem, doe dan ook nog een eiwit door het mengsel.
  • Bak 15 min in een op 175°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het deeg erover. Zet 15 min in de koelkast.
  • Verhit een beetje water met wat kwark in een pan en roer de agaragar erdoor. Doe
    de rest van de kwark erbij en blijf roeren.
  • Meng het citroensap erdoor met wat geraspte limoenschil.
  • Giet het mengel over de taartbodem.
  • Zet minstens 2,5 uur in de koelkast.
  • Doe iets meer dan de helft van het fruit in een mixer. Zeef het mengel, zodat pitjes en schillen achter blijven.
  • Snij het overige fruit in stukjes en roer erdoor. Verdeel het over de cheesecake.

(Recept: Ellemieke Vermolen – Beeld: Wout Hendrickx)

7. Gemakkelijke vijgencake

Easy does it: vijgencake

Cake en fruit zijn een hemelse combinatie. Geen zin in gedoe? Dit recept is op basis van een kant-en-klaar cakedeeg, maar dat zou je zeker niet zeggen.

Dit heb je nodig:

  • 1 pak kant-en-klaar cakedeeg
  • 1 pot vijgenconfituur
  • 4 vijgen
  • 1 doosje braambessen
  • 1 doosje bosbessen

Voor de frosting (rondom)

  • 200 g ongezouten boter
  • 200 g poedersuiker

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak één hoge, ronde cake met het kant-en-klare deeg. Of bak 3 kleinere, lagere ronde cakes.
  • Laat afkoelen.
  • Heb je één cake gemaakt, snij die dan in drie ronde lagen.
  • Bestrijk elke laag met vijgenconfituur en stapel op elkaar.
  • Doe de ongezouten roomboter in een kom en mix het tot een luchtig geheel op de middelste stand. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe. Blijf het geheel mixen.
  • Bestrijk de cake met de frosting en werk af met het fruit.

(Recept: Ann Van der Auwera – Wout Hendrickx)

8. Vijgen-amandeltaart met Griekse Yoghurt

Heerlijk bakken op zondag: vijgen-amandeltaart met Griekse yoghurt

Deze vijgentaart op basis van amandelmeel is om duimen en vingers bij af te likken.

Dit heb je nodig:

  • 200 g boter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 1/2 el vanille-extract
  • 180 g almondmeel (fijngemaken amandelen)
  • 100 g bloem
  • een snufje zout
  • 1/2 el Gemalen kaneel
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 6 Vijgen, gehalveerd
  • 3 el Fijne suiker
  • 100 g Amandelschilfers

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter en bestuif met bloem.
  • Doe de boter en de suiker in de keukenrobot en klop ze tot een romig, licht mengsel. Voeg al kloppend de eieren een voor een toe; doe het volgende er pas bij als het vorige ei volledig opgenomen is. Voeg vanille en kaneel toe. Mix in een andere kom de bloem en het almondmeel en schep dit geleidelijk bij het botermengsel. Zorg dat de droge ingrediënten volledig worden opgenomen en voeg ten slotte de Griekse yoghurt toe.
  • Giet het cakebeslag in de vorm, leg de vijgen er bovenop, strooi de amandelschilfers langs de rand en bestrooi alles met de fijne suiker. Bak de cake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven; test of hij gaar is door een pen in het midden te steken en laat hem in de vorm afkoelen. Serveer eventueel met ahornsiroop.

(Recept: Ann Van der Auwera – Wout Hendrickx)

9. Red Velvet chocoladecake

Recept: red velvet chocoladecake

Al veel geoefend? Probeer dan deze taart op basis van chocolade en rode biet.

Dit heb je nodig:

  • 250 g rode bieten
  • 50 g pure chocolade
  • 3 eieren
  • 100 ml zachte olijfolie
  • 125 ml esdoornsiroop
  • 50 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 g bloem
  • 40 g cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 200 g mascarpone
  • 4 el suiker

Voor de chocoladeganache

  • 250 ml room
  • 200 g pure chocolade

Zo maak je het:

  • Schil de bietjes en rasp ze boven een kom.
  • Zeef de bloem, cacao, het bakpoeder en een snufje zout in een andere kom.
  • Klop de eieren los in een derde kom.
  • Warm de olie, esdoornsiroop, suiker, vanille en chocolade in een steelpannetje op een zacht vuur. Roer regelmatig tot de chocolade gesmolten is.
  • Haal van het vuur. Voeg er eerst de bietjes aan toe, en klop er dan de eieren onder. Doe het chocolade-bietjesmengsel bij de droge ingrediënten en spatel alles grondig door elkaar.
  • Vet een bakblik in en giet er het mengsel in. Laat 35 min garen in een op 175°C voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de ganache: verwarm de room in een steelpan. Zodra de room warm is, voeg je de chocolade toe. Zet het vuur uit en roer tot de chocolade gesmolten en helemaal opgenomen is.
  • Haal de taart uit de oven en haal ze pas uit het bakblik wanneer ze helemaal afgekoeld is. Snijd ze dan dwars doormidden. Meng de mascarpone met de suiker en smeer dat op de onderste laag. Plaats voorzichtig het bovenste deel er weer bovenop. Smeer de ganache over de taart, laat opstijven en serveer.

(Recept: Ann Van der Auwera – Wout Hendrickx)

10. Ricottataartje met pistachenoten

Recept: ricottataartje met pistachenoten

Dit heb je nodig: 

  • Melk 600 ml
  • Ricotta 250 g
  • Suiker 150 g
  • Griesmeel 120 g
  • Eieren 2
  • Vanille 1/2 stokje
  • Citroenschil 3 stukjes (alleen het gele deel, het witte smaakt te bitter)
  • Pistachenoten 20 g
  • Een taartvorm van 22 cm
  • Bakpapier

Zo maak je het: 

  • Warm de oven voor op 170°C. Bekleed de taartvorm met bakpapier.
  • Breng de melk met de suiker, het halve vanillestokje en de stukjes citroenschil in een steelpannetje aan de kook. Doe het griesmeel langzaam, al roerend, bij de kokende melk zodat er geen klonters ontstaan. Kook al roerend ongeveer 5 minuten.
  • Verwijder de citroenschil en het vanillestokje. Schenk het griesmeelpapje in een kom. Roer er eerst de ricotta door en vervolgens de eieren. Giet dat dan in de met bakpapier beklede taartvorm.
  • Schud de vorm voorzichtig heen en weer, zodat het papje gelijkmatig over de vorm verdeeld raakt. Zet dan in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 minuten. Haal de taart uit de oven en
    laat wat afkoelen. Hak ondertussen de pistachenoten grof. Neem de taart uit de vorm en bestrooi ze met de grofgehakte pistachenootjes. En nu genieten!

(Recept: Ann Van der Auwera – Wout Hendrickx)

 

 

Meer lekkere recepten om nu te proberen:

(Openingsbeeld: Wout Hendrickx)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content