Baby Ruth-cake: een goddelijke combinatie van meringue, chocolade en pinda’s
In maart verscheen Easy Nordic, het tweede kookboek van onze Feeling gastvrouw Dagny Ros Asmundsdottir. Wij geven jullie alvast een voorproefje... Voor dit recept heeft ze zich laten inspireren door een chocoladereep uit haar kindertijd die “Baby Ruth” heet en op onze Snickers lijkt. Het is geen bikini friendly recept, maar het maakt je wel happy. En dat is al wat telt, toch?
Voor 1 taart
- 3 eiwitten
- 200 g suiker
- 120 g ongezouten pinda’s
- 15 zoute koekjes (bijvoorbeeld Tuc)
- 1 tl vanille-extract
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl natriumcarbonaat
- een taartvorm van ca. 23 cm diameter
Voor de crème
- 50 g boter
- 100 g melkchocolade
- 3 eierdooiers
- 60 g bloemsuiker
Voor de afwerking
- 100 ml volle room
- 1 kleine handvol gezouten pinda’s
- 1 groot handvol rozijnen met chocolade (je kunt een mix van 3 soorten chocolade nemen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eiwitten stijf met de suiker (in een keukenmachine). Hak de pinda’s en de koekjes fijn en meng ze met het vanille-extract, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat. Spatel dat voorzichtig onder de opgeklopte eiwitten. Vet de taartvorm in en doe het beslag erin. Zet de bakvorm ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Laat de cake afkoelen.
Maak intussen de crème: smelt de boter en de chocolade samen au bain-marie. Meng de eierdooiers met de bloemsuiker (in een keukenrobot). Roer de gesmolten chocolade eronder en bestrijk de cake met de crème.
Werk af: klop de room op en bestrijk de taart ermee. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de taart. Werk verder af met de chocoladerozijnen.
Op zoek naar nog meer lekkere recepten?
- Recept: caipirinha sorbet
- Recept: tarte tatin met balsamico en rode biet
- Recept: Venetiaanse pasta met eend
Door: Dagny Ros Asmundsdottir
Foto: Wout Hendrickx
Styling: Ann Van Der Auwera
Het aprilnummer van Feeling met Dagny Ros Asmundsdottir ligt vanaf 21/03 in de winkel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier