Apero-time: Watermeloen met tequila
10 aug 2017
Watermeloen en tequila, een match made in heaven, zo blijkt! Dit verfrissend aperitief schopte het bij ons al snel tot dinner party-favorite.
Ingrediënten
Voor 4 tot 8 personen
- Baby watermeloen 1
- Water 150 ml
- Suiker 200 g
- Tequila 100 ml
- Cointreau 50 ml
- Limoenen 2 (alleen het sap)
- Limoen 1 (in plakjes)
- Zoutvlokken
Bereidingswijze
Snij de watermeloen in driehoeken. Warm het water en de suiker op in een pannetje, tot de suiker net is opgelost. Laat afkoelen en voeg het limoensap, de tequila en de Cointreau toe. Lepel deze siroop over de stukken meloen en zet een nachtje in de koelkast. Serveer de stukken meloen met een plakje limoen en een snufje zout.
Meer verrassende recepten:
- Gezonde lunch: springrolls met seizoensgroenten en feta
- Waan je in Hawaï: 3 heerlijke poké-recepten om zelf te maken
- Karlie Kloss verklapt het recept van haar favoriete gezonde ontbijt
DOOR: ANN VAN DER AUWERA, FOTO’S: WOUT HENDRICKX
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier