Eenvoudig aperitiefhapje voor kerst: blini’s met crème van gerookte makreel

Evelien Rutten

Nog geen idee wat je op tafel gaat toveren met kerst? Geen nood: dan heeft culinair recensente Evelien Rutten misschien wel een paar lekkere ideetjes voor jou in de aanbieding. Vandaag op het menu? Een overheerlijk aperitiefhapje: blini’s met crème van gerookte makreel.

Wat heb je nodig

  • blini’s (kant-en-klaar) (x12) 
  • gerookte makreelfilets (ontgraat) (x2) 
  • zure room (2 à 3 eetlepels) 
  • limoensap (2 eetlepels) 
  • peper / zout 
  • veenbessenconfituur een potje 
  • bieslook, enkele sprietjes, fijngesneden

Zo maak je het

Plet de makreelfilets en meng ze met de zure room, het limoensap, peper en zout. Lepel op de blini’s. Werk af met een klein lepeltje veenbessenconfituur en bieslook.

TIP

In plaats van blini’s kun je ook melbatoasts gebruiken. Ze zijn lekker krokant en contrasteren daardoor goed met de smeuïge viscrème.

Beeld: Wout Hendrickx. 

Meer recepten:

Partner Content

Gesponsorde content