8 x genieten bij jong keukengeweld in Limburg
Vlaanderen huist heel wat beloftevolle chefs op de rand van een internationale doorbraak. Acht van deze vernieuwende chefs slijpen hun messen in Limburg. Klaar voor een portie creativiteit en rock-'n-roll op je bord?
1. Jens Stinissen – Restaurant Mardaga in As
Jens is 26 jaar en nam de keuken van het oudste Limburgse hotel over. Hij kookt met de beste producten en verweeft klassiek met eigentijds.
2. Anne-Sophie Breysem – De Kwizien in Hasselt
De 28-jarige Anne-Sophie is Lady Chef of the Year. Ze creëert gerechten met een vrouwelijke toets in een hedendaagse stijl.
3. Jan Wouters – Restaurant 6 zinnen in Hasselt
Hij is 30 jaar en kookt met gevoel, karakter en eigenheid. Jan brengt een toegankelijke keuken met pure smaken.
Restaurant 6 zinnen in Hasselt
4. Sebastien Wygaerts – Ogst in Hasselt
Sebastien is 32 jaar en kiest voor originele en zuivere bereidingen. Zijn smaken en texturen zorgen voor boeiende contrasten.
5. Koen Verjans – Innesto in Houthalen-Helchteren
Deze 30-jarige kok heeft een grote liefde voor kruiden, bloemen en wilde groenten. Daarmee maakt hij pure en elegante composities.
Innesto in Houthalen-Helchteren
6. Jan Tournier – Cuchara in Lommel
Jan is 34 jaar en heeft een keuken die altijd evolueert. Daarin blijven originele combinaties en smaken zijn handelsmerk.
7. Jo Grootaers – Altermezzo in Tongeren
Deze piepjonge chef is amper 24 jaar. Hij gooit hoge ogen met zijn eigen creaties met een hemelse smaakintensiteit.
8. Kevin Bonanno – Le Cinquième in Zutendaal
Kevin is 32 jaar en kookt verfijnd en evenwichtig. Hij tovert zowel frisse als krachtige bereidingen op je bord.
Nog meer adresjes om lekker te eten
Onze 5 favoriete bagelbars in Brussel