7 x Top-rosé

Tegenwoordig hoef je je niet meer te schamen als je van rosé houdt. De kwaliteit van deze wijn is er de laatste jaren enorm op vooruit gegaan. Anno 2015 staat het zelfs chic om een glaasje rosé te bestellen.

Rosé is trouwens géén mengeling van witte en rode wijn. De wijn wordt op dezelfde manier gemaakt als rode wijn, alleen laat men de druivenschillen minder lang weken in het sap. Rosé is dus geen 'vis noch vlees'-wijn en heeft wel degelijk een eigen identiteit. De meeste rosé-wijnen harmoniëren goed met charcuterie, gerookte en gegrilde vis (zoals tonijn en zalm), vegetarische gerechten en de Aziatische keuken. Dit zijn onze zeven favorieten van deze zomer. 

De lekkerste rosé's

Lancyre

Evenwicht & terroir

Een mooie evenwichtige rosé uit Pic Saint Loup, een van de beste terroirs van de Languedoc.

Château de Lancyre (€ 8,86).

Jané Ventura

Spaanse kwaliteit

Dat Spanje ook goede rosé kan maken, bewijst dit familiale domein in Penedès (de wijnstreek onder Barcelona).

Jané Ventura (€ 9,44).

 

Hill&Dale;

Exotisch aroma

Droom weg bij deze Zuid-Afrikaanse rosé vol exotische aroma's van rijp fruit.

Hill & Dale (€ 6,59).

 

Hortus 2

Lekkers uit de Languedoc

Dit familiale domein in Languedoc maakt altijd verfijnde wijnen, waaronder deze rosé.

Bergerie de l'Hortus (€ 8,95).

 

Rickety bridge

Vol & rond

Rosé uit de Zuid-Afrikaanse Kaapregio met volle ronde smaak.

Rickety Bridge (€ 7,60).

 

Lombard

Fijnproeverij

Een verfijnde rosé uit de Rhônestreek waar alle vakantiegangers die naar het Franse zuiden trekken, passeren.

Maison Lombard (€ 8).

 

Fouquette

Ster uit de Provence

De Provence is dé streek bij uitstek van roséwijnen, maar dit is met stip één van de betere.

Domaine de la Fouquette (€ 9,70).

Partner Content

Gesponsorde content