7 x Top-rosé
Tegenwoordig hoef je je niet meer te schamen als je van rosé houdt. De kwaliteit van deze wijn is er de laatste jaren enorm op vooruit gegaan. Anno 2015 staat het zelfs chic om een glaasje rosé te bestellen.
Rosé is trouwens géén mengeling van witte en rode wijn. De wijn wordt op dezelfde manier gemaakt als rode wijn, alleen laat men de druivenschillen minder lang weken in het sap. Rosé is dus geen 'vis noch vlees'-wijn en heeft wel degelijk een eigen identiteit. De meeste rosé-wijnen harmoniëren goed met charcuterie, gerookte en gegrilde vis (zoals tonijn en zalm), vegetarische gerechten en de Aziatische keuken. Dit zijn onze zeven favorieten van deze zomer.
De lekkerste rosé's
Evenwicht & terroir
Een mooie evenwichtige rosé uit Pic Saint Loup, een van de beste terroirs van de Languedoc.
Spaanse kwaliteit
Dat Spanje ook goede rosé kan maken, bewijst dit familiale domein in Penedès (de wijnstreek onder Barcelona).
Exotisch aroma
Droom weg bij deze Zuid-Afrikaanse rosé vol exotische aroma's van rijp fruit.
Lekkers uit de Languedoc
Dit familiale domein in Languedoc maakt altijd verfijnde wijnen, waaronder deze rosé.
Bergerie de l'Hortus (€ 8,95).
Vol & rond
Rosé uit de Zuid-Afrikaanse Kaapregio met volle ronde smaak.
Fijnproeverij
Een verfijnde rosé uit de Rhônestreek waar alle vakantiegangers die naar het Franse zuiden trekken, passeren.
Ster uit de Provence
De Provence is dé streek bij uitstek van roséwijnen, maar dit is met stip één van de betere.