6 lichte en lentefrisse recepten met superfoods
Aah... lente! Het goede weer laat misschien nog even op zich wachten, maar we hebben wél al zin in lekker lichte recepten, boordevol supergezonde ingrediënten.
6 x lenterecepten
Ontbijt met chiazaad, acaibessen en rode vruchten
Ontbijt met chiazaad, acaibessen en rode vruchten
Dit ontbijt-in-a-jar is bijna te mooi om op te eten. De combinatie van chiazaad, acaibessen en rode vruchten zorgt voor een boost aan vezels en anti-oxidanten. Omdat het eigenlijk nog niet echt het seizoen van de rode vruchten is, kan je ook aftoppen met ander fruit. Laat je creativiteit de vrije loop.
Het volledige recept vind je hier.
Salade van bietjes, radijs en pompelmoes
Salade van bietjes, radijs en pompelmoes
Met zoveel vrolijke kleurtjes weet dit slaatje zelfs rabiate salade-haters te verleiden. Ziet er heerlijk uit, smaakt geweldig, en is bovendien in amper tien minuten klaar.
Het volledige recept vind je hier.
Salade van quinoa, spinazie en zongedroogde tomaten
Salade van quinoa, spinazie en zongedroogde tomaten
De mediterrane smaken van de zongedroogde tomaten, citroen en geroosterde amandelen brengen in 1-2-3 de lente op je bord. Ook perfect voor wie vegan of glutenvrij wil eten.
Het volledige recept vind je hier.
Courgettepasta met gebakken tomaat en avocadosaus
Courgettepasta met gebakken tomaat en avocadosaus
Deze smeuiige pasta is de lekkerste, meest eenvoudige variant op courgettepasta die we al gegeten hebben. Een winner op vlak van gezond comfortfood.
Het volledige recept vind je hier.
Soep van geroosterde asperges met pistachecrème
Soep van geroosterde asperges met pistachecrème
Asperges zijn rijk aan vitamine K (wat helpt om je botten stevig te houden), antioxidanten, mineralen en foliumzuur. Bovendien zijn ze arm aan calorieën.
Het volledige recept vind je hier.
Lenterolletjes met kip (en de beste dip ever)
Lenterolletjes met kip (en de beste dip ever)
Een heerlijk gezond recept uit het kookboek van de Nederlandse Rens -zus van supermodel Doutzen- Kroes. Het kost wat oefening, maar eens je wat handigheid hebt gekregen in het rollen van de rolls,, maak je met gemak een fancy lunch voor twee dagen. De dip neem je apart mee in een (goed afgesloten) bakje.
Het volledige recept vind je hier.
Ontdek nog meer lichte lenterecepten op de pinterest-pagina van Feeling.
Getest door onze foodexperte Evelien Rutten
Zet’Joe: het nieuwe restaurant van topchef Geert Van Hecke
Friet met gouden randje
Gevonden: sterrengerechten aan spotprijzen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier