5 x trendy confituur
De beste confituur bestel je tegenwoordig gewoon online. Extra troef? Kleine oplages, een artisanale bereidingswijze met minder suiker en natuurlijk ook een keur aan originele smaakjes. Wij zochten vijf overheerlijke potjes uit.
1. Sinaasappel-whisky
Lara Van Parys van Point Rouge maakt al haar confituren zélf, zo natuurlijk mogelijk. Ze maakte een tijd geleden een drastische carrièreswitch: van communicatieverantwoordelijke tot fulltime confiturista. Haar sinaasappelconfituur met whisky is een klassieke smaakcombinatie uitgepuurd tot in de perfectie.
2. Aardbei-Zwarte Parel van Genoelselderen
De Jambrouwerij ligt op nog geen kilometer van het befaamde wijnkasteel van Genoelselderen. Zij mixen hun aardbeien met 12 procent bubbels uit het kasteel et voilà: een topconfituur is geboren.
3. Campari-sinaas
Het Landhuys in Ruddervoorde is een gerenoveerde boerderij met 70 oude fruitbomen, waar Danny De Winter zijn ambachtelijke Jam Jam-confituren bereidt. Hoera voor de man die campari-orange bedacht als boterhamsmeersel!
4. Cassis-pastis
Dé specialiteit van De Keukenkoets zijn speciale smaakcombinaties met veel fruit en weinig suiker. Het piepkleine bedrijfje experimenteert graag met verse kruiden, snoep en drank. Hun cassis-pastis is een heerlijke ode aan de zomer.
5. Appel-karamel-Calvados
Boven de wolken verschijnen engeltjes met harpmuziek: de hemelse combinatie van appel, karamel én Calvados kan natuurlijk alleen maar uit de keuken komen van Callas Confiture, het bedrijf van Karen Depoorter.