5 x food, glorious food in Brussel en Leuven
Lekker eten, we zullen er nooit genoeg van krijgen. Op deze adresjes doe je culinaire ontdekkingen die naar méér smaken.
LEKKER IN LAAGJES
LEKKER IN LAAGJES
Een primeur: in Leuven is de allereerste lasagnerie in België geopend. Het gaat om restaurant en take-away Lasagnerie Löven waar je alle mogelijke soorten lasagne – met vlees, vis of vegetarisch – kunt proeven. Zin om een nachtje te blijven slapen? Dat kan in het Boutique Hotel Löven in een van de stijlvolle, monochroom ingerichte kamers. O ja, ontbijt serveren ze ook in de lasagnerie, en nee, dat is géén lasagne.
Lasagnerie Löven, Parijsstraat 7, 3000 Leuven
HEET VAN DE GRILL
HEET VAN DE GRILL
De Wiering was 20 jaar lang een fenomeen in Leuven, maar nu zit er in hetzelfde pand het nieuwe Rotis, dat al minstens even smakelijk is. Op het menu kip en ribbetjes van de churrasco-houtskoolgrill, waarvan je geniet met verse frietjes, appelmoes, koolsla of maïs. Meer moet dat niet zijn.
Rotis, Wieringstraat 2, 3000 Leuven
SLABBETJE OM
SLABBETJE OM
In Gent hadden ze er al twee, maar nu heeft ook Leuven zijn eigen Bavet. Een restaurant volledig gewijd aan alle soorten spaghetti, waarbij je niet alleen je soort kaas kunt kiezen, maar ook je bordje kunt laten afwerken met traditionele meatballs, rucola of spek. Je krijgt er, hoe kan het ook anders, een bavet bij, zodat je zonder zorgen van de heerlijke tomatensaus kunt genieten.
Bavet, Tiensestraat 22, 3000 Leuven
Lees ook over de 5 beste Italiaanse restaurants in Antwerpen.
MARKTHAL VOL GOEDE SMAAK
MARKTHAL VOL GOEDE SMAAK
Fijnproevers die van koken houden, moeten zeker eens een bezoekje brengen aan de Foodmet in Anderlecht. Elke vrijdag, zaterdag en zondag vind je in de overdekte hal meer dan 50 standjes met vlees, vis, gevogelte, groenten en fruit en kruiden. Hier vind je de sfeer van het zuiden in hartje Brussel. Op zondag is er van 7 tot 14 u ook Brocantemet; misschien een gelegenheid om een vintage serviesje voor je maaltijd op de kop te tikken?
Abattoir, Ropsy Chaudronstraat 24, 1070 Brussel
URBAN DINING & DRINKING
URBAN DINING & DRINKING
In 2013 start Matthieu een kleine cocktailbar in hartje Brussel. Begin 2017 nam hij zijn intrek in de oude Mercerie voor zijn reïncarnatie van Hortense. De cocktails blijven even lekker en worden aangevuld met de keuken van Nicolas Decloedt en zijn Humus Botanical Gastronomy. Hij leerde het vak bij onder andere Kobe Desramaults van In De Wulf en werkt zo veel mogelijk met lokale producten.
Hortense & Humus, Vergniesstraat 2, 1050 Brussel
Op zoek naar nog meer nieuwe adressen?
Check dan hier dé 8ste beste cocktailbars van Antwerpen en ontdek hier 4 nieuwe restaurants in Antwerpen, Leuven en Cadzand-bad.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier