5 tips om overgebleven sinterklaaschocolade te gebruiken
Was Sinterklaas ook dit jaar te gul? Dankzij deze receptjes belandt het niet in de vuilnisbak, maar geniet je nog even na. Geen moeilijke recepten, maar eenvoudig en lekker.
1. Chocolademelk
Samen op de sofa met een heerlijke kop chocolademelk? Puur genieten. Meng chocolade in een hete kop melk. Werk af met een toefje slagroom en marshmallows.
2. Chocoladesaus
Smelt je chocolade met een scheutje room. Zo heb je heerlijke chocoladesaus. Lekker bij pannenkoeken of vanille-ijs. Of snij stukjes fruit en doe een fruit-fondue.
3. Marmerpudding
Ben jij een grote fan van vanillepudding? Wij ook. Meng stukjes chocolade bij je pudding. Zo krijg je marmerpudding.
4. Chocopasta
Maak zelf een overheerlijke chocopasta. 150 g chocolade smelt je samen met 150 g echte boter. Roer er zes eetlepels suiker, een eierdooier en stijfgeklopt eiwit onder. Laat de chocopasta vier uur opstijven. In de koelkast kan je hem een week bewaren.
5. Chocolademousse
Maak van je restjes chocolade een luchtige chocolademousse. Te veel witte chocalde over? Ga dan voor een witte mousse. Perfect als dessert voor de feestdagen.
Meer inspiratie nodig voor de feestdagen? Hier leer je hoe je de perfecte servetten plooit. En chef Pascale Naessens verklapt ons drie van haar feestgerechten. Schrik voor extra feestkilo's? Dankzij deze zes aanpassingen in de keuken val je meteen af.