4 x streetfood in Amsterdam
In Amsterdam is er een walhalla voor gastronomen: de Foodhallen. Onder één dak vind je een twintigtal streetfood restaurantjes die telkens enkele kleine gerechten serveren. Wij gingen er lunchen. Dit zijn onze vier aanraders.
1. Verslavend: pulled pork
Voor liefhebbers van écht vlees. De sandwich met pulled pork is hoogst verslavend: het vlees heeft 16 uur gegaard in een oven van 100°C. Daardoor valt het volledig uit elkaar en smelt het in de mond. Je kunt bij The Rough Kitchen ook het bijzonder aromatische 'zolderspek' bestellen, dat een jaar op zolder heeft gerijpt.
2. Puur genot: Iberico-ham
Jabugo Bar Iberico is een Spaanse delicatessenzaak waar de overheerlijke Iberico-ham centraal staat. Naast bocadillos (Spaanse broodjes), kun je ook een ‘conos’bestellen, een puntzak met ham. Hierbij eet je wat worst, kaas, olijven en brood met tomatenpulp.
3. Dé ontdekking: soft shell crab
Nog nooit gehoord van soft shell crab? Dan is het tijd om bij Le Big Fish een gestoomde bun met deze delicatesse te bestellen. Je vindt er ook een Mediterrane vissoep, oesters en Aziatische dumplings met garnalen.
4. New York at home: échte hotdog
Bulls & Dogs serveert hotdogs, maar dan wél op z’n New Yorks! Geen klamme broodjes, maar krokante pretzel-sandwiches. Geen separatorvlees, maar échte vleesworstjes. Je kunt kiezen tussen allerlei homemade toppings, van oriental dog, smokey pepper dog tot truffels & porcini.