4 x Franse koks op St Barth Gourmet Festival
Voor al de fijnproevers is de Taste of St Barth Gourmet de place to be van 5 tot 8 november. Op deze editie zullen 7 Franse sterrenkoks, van de oude en de nieuwe generatie, hun liefde voor de Franse keuken vieren op het Caraïbisch eiland St Barth. Wij stellen de 4 Michelin chefs van het festival voor die je zeker in de gaten moet houden als je van Franse cuisine houdt.
Emmanuel Renaut
De peetvader van de tweede editie van het festival, Emmanuel Renaut, heeft al tal van titels op zijn palmares staan. Ook heeft de chef-kok drie Michelinsterren behaald in zijn carrière. Niet veel koks kunnen hem dat nadoen. Zijn gerechten kan je in enkele woorden omschrijven: gastronomisch, levendig, kleurrijk, aantrekkelijk en modern. Daarnaast is Emmanuel de trotste eigenaar van restaurant, kokschool en hotel 'Flocons De Sel' in Megeve.
Laurent Jeannin
Dé patissier onder de chefs en één van de vaste waarden in de culinaire wereld. Hij is chef patissier in hotel 'Bristol' in Parijs en heeft maar liefst 3 Michelinsterren. Deze zijn volledig verdient, want de chef zijn creaties laten je wegdromen naar een andere wereld. Laurent staat voor creativiteit en verbeelding en dat zie je aan zijn gerechten die stuk voor stuk kleine kunstwerken zijn.
Alexandre Mazzia
Zijn jeugd in Congo en zijn passie voor reizen vormde voor Alexandre de basis voor zijn keuken in restaurant 'Alexandre Mazzia' in Marseille. Kort omschreven: een internationale keuken die knoeit met verschillende genres. Zijn complexe gerechten proberen een evenwicht te vinden tussen gastronomisch koken en texturen creëren met verschillende ingrediënten. Alexandre is nog volop bezig met zichzelf te ontwikkelen als chef-kok. En met zijn ene Michelinster is hij al goed op weg.
Stéphanie Le Quellec
Van haar ga je nog veel horen in de toekomst. Deze beloftevolle, jonge chef-kok heeft al 1 Michelinster op haar naam staan en hoopt nog enkele te kunnen verdienen. Door de culinaire Franse wereld is zij vernoemd als veelbelovend boegbeeld voor de Franse keuken. Haar gerechten kan je omschrijven als fantasierijk, nauwkeurig en harmonieus. Maar ook traditioneel met een eigen twist aan. Stéphanie vind je in de keuken van hotel 'Prince De Galles' in Parijs.
Meer info over het St Barth Gourmet festival en de chefs, vind je op de toerisme pagina van St Barth.