4 snelle pastarecepten

Iedereen kent zo’n dag wel: je moet overwerken, je hebt wel nog iets in huis, maar je hebt echt geen zin om te koken. Deze lekkere pastagerechten tover je in één-twee-drie op tafel.

Follow Feeling.be Magazine's board Snelle pasta's on Pinterest.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

1. Pasta met tomaat en basilicum

Pasta met tomaat en basilicum kan wat saai klinken, maar dit recept is een echte topper. Het is niet enkel snel klaar, maar je hebt er ook super weinig afwas van.

Ingrediënten:

·      350 g pasta

·      1 ajuin

·      4 teentjes look

·      400 g tomaten

·      basilicum

·      peterselie

·      2 el olijfolie

·      2 tl zout

·      1,25 l water

·      peper

Bereiding:

Hak de ui, look, een handvol basilicum en peterselie fijn. Snij de tomaten in stukken. Doe daarna alle ingrediënten, samen met de pasta, in een pot en breng alles de kook, blijf alles goed roeren voor ongeveer 8 minuten of tot de saus dikker wordt. Serveer met wat verse Parmezaan.

2. Pasta met scampi

Scampi’s en pasta zijn altijd een geslaagde combinatie. Zeker als je die dan nog in minder dan een kwartier kan klaarmaken.

Ingrediënten:

·      350 g pasta

·      2 el boter

·      450 g scampi’s

·      3 teentjes look

·      65 ml witte wijn

·      65 ml citroensap

·      zeste van citroen

·      2 el peterselie

·      25 g parmezaan

·      zout

·      peper

Bereiding:

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Ondertussen smelt je boter in een andere pan waarin je de scampi’s, de geplette look en wat peper aan toevoegt. Bak de scampi’s tot ze roze zijn en blus erna met de wijn en citroensap, kruid verder af met nog wat peper en zout. Wanneer de pasta gaar is, doe je er de scampimengeling samen met wat citroenzeste en de gehakte peterselie bij. Ook hier kan je het opdienen met verse geraspte Parmezaan.

3. Pasta carbonara

Zelfs een klassieker kan je klaarmaken in vijftien minuten. Wat houdt je nog tegen om vandaag een lekkere pasta carbonara te eten?

Ingrediënten :

·      350 g pasta

·      2 eieren

·      75 g parmezaan

·      4 sneetjes spek

·      4 teentjes look

·      peper

·      zout

Bereiding:

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Ondertussen meng je de eieren en de geraspte parmezaan in een kom apart. Het spek snij je eerst in stukjes om daarna mooi krokant te bakken. Voeg aan de pan met spek het geplette look toe. Dat laat je 1 minuut verder koken. Als de pasta eenmaal gekookt is, voeg je er de mengeling van eieren en parmezaan aan toe en als laatste ook het spek met de look. 

4. Pasta met spinazie en pesto

Ook vegetariërs kunnen aan hun trekken komen met pastagerechtjes. Met deze pasta met spinazie en pesto bijvoorbeeld. Een echte aanrader voor gezonde foodies.

Ingrediënten :

·      350 g pasta

·      250 g verse spinazie

·      50 g getoaste pijnboompitten

·      ½ el citroensap

·      20 g basilicum

·      2 teentjes look

·      50 g parmezaan

·      130 ml olijfolie

Bereiding :

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. De spinazie doe je ondertussen in een blender en mix je fijn. Voeg er daarna de pijnboompitten, citroensap, basilicum en look aan toe en mix verder tot een glad mengsel. Daarna voeg je er Parmezaan en olijfolie aan toe tot alles de juiste textuur heeft. Als de paste gekookt is, roer je dit onder je vers gemaakte saus.

Partner Content

Gesponsorde content