3 gezonde hamburgers om dit weekend zelf te proberen

Op je eten letten is en blijft a hell of a job, en dan vooral wanneer de weekends eraan komen! Zin in een lekkere hamburger? Probeer dan een van deze 3 exemplaren van Weight Watchers. Ze zijn overheerlijk én lief voor je lijn. Oh, en perfect voor op de barbecue. Smakelijk!

Vegetarische halloumiburgers in pita’s (6 SmartPoints)

Vegetarische halloumiburgers in pita’s (6 SmartPoints)

Vegetarische halloumiburgers in pita’s (6 SmartPoints)

  • Totale tijd: 0:40
  • Voorbereidingstijd: 0:15
  • Bereidingstijd: 0:25
  • Porties: 8
  • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Ingrediënten

  • 300g geraspte wortel
  • 1 geraspte courgette
  • 1 fijngesneden ajuin
  • 75g gekookte maïs (uit blik)
  • 150g gesneden tofu
  • 75g paneermeel
  • 1 ei
  • 100g fijngesneden Halloumi kaas
  • 1 eetlepel gedroogde koriander
  • 1 koffielepel peper en zout
  • 8 pitabroodjes
  • 1 zakje sla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een grote schaal de geraspte wortel met de courgette, ui, maïs, tofu, paneermeel, ei, kaas en koriander. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Maak van het mengsel 8 burgers en leg deze op de bakplaat. Bak ze 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Verwarm de pitta’s en snijd ze open. Vul de broodjes met wat sla en de burger.

Visburger (4 SmartPoints)

Visburger (4 SmartPoints)

Visburger (4 SmartPoints)

  • Totale tijd: 0:30
  • Voorbereidingstijd: 0:10
  • Bereidingstijd: 0:20
  • Porties: 1
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Ingrediënten

  • 150g kabeljauw
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel honing
  • 2 blaadjes romanasla
  • 2 tomaten
  • 1 hamburgerbroodje (50 g)

Instructies

  • Besprenkel de kabeljauwfilet met citroensap, bestrooi met peper en zout en wikkel in aluminiumfolie. Gril 15-20 minuten in de oven.
  • Maak een saus van tomatenpuree, mosterd en honing. Bestrijk daarmee het broodje, leg de blaadjes sla en tomaat erop, pak de gegrilde kabeljauw uit en leg op het broodje. Leg de tweede helft van het broodje erop.

Hamburger op Turks brood (8 SmartPoints)

Hamburger op Turks brood (8 SmartPoints)

Hamburger op Turks brood (8 SmartPoints)

  • Totale tijd: 0:15
  • Voorbereidingstijd: 0:05
  • Bereidingstijd: 0:20
  • Porties: 1
  • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 1 augurk
  • 100g gevogelte gehakt (kipburger)
  • 1 portieTurks brood (50 g)
  • 1 koffielepel slasaus
  • 1 koffielepel ketchup
  • 100g verse fruitsalade

Instructies

  • Was de sla en de tomaten. Droog de sla. Snij de tomaat en de augurken in plakjes.
  • Gril de kipburger 5 minuten aan beide kanten.
  • Snij het Turks brood open. Bestrijk de ene helft met slasaus en de andere helft met ketchup. Verdeel de sla over de onderste helft en leg de kipburger erop. Beleg met de plakjes tomaat en augurk en vouw het broodje dicht.
  • Verpak in vershoudfolie of in een broodtrommel. Eet de fruitsalade als dessert.

Nog meer lekkere recepten vind je hier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content