De lockdown survivaltips van chef Lifestyle Nathalie

Zonder de zon en de ontluikende lente van de eerste keer hakt de tweede lockdown er extra hard in. Net in de donkerste periode van het jaar moeten we opnieuw binnenzitten – of juist keihard werken. Gelukkig zijn er kleine lichtpuntjes die helpen de moed erin te houden: een mooie wandeling, een inspirerend boek, een ontspannende serie, een leuke nieuwe webshop. Om je te laten weten dat je niet alleen bent, delen we graag de ‘kleine gelukskes’ die de redactie van Feeling de laatste tijd gespot heeft. Vandaag: de lockdown survivaltips van chef Lifestyle Nathalie.

1. Wandeltip

“Om de twee weken ga ik een namiddag wandelen met vriendinnen. Zo ontdekten we onlangs dat de bekende doorschijnende kerk van Borgloon een stuk kleiner is dan we dachten (‘doorschijnende kapel’ zou naar onze bescheiden mening een betere benaming zijn), maar de prachtige streek errond maakten die verrassing ruimschoots goed. Ook het Meerdaalwoud bleek schitterend in deze tijd van het jaar.”

Nog meer wandelinspiratie vind je hier.

2. Leestip

“Deze week las ik De Vrouw die van Picasso bleef houden van Julia Blackburn. In tweeënveertig sobere gedichten brengt Blackburn Marie-Thérèse Walter tot leven. Marie-Thérèse was zeventien toen ze één van de minnaressen van Picasso-misschien wel de belangrijkste- werd. Hoewel hun relatie haar tot een leven in de schaduw dwong, is ze altijd van hem blijven houden, vanaf hun ontmoeting tot de dag waarop ze zelfmoord pleegde, drie jaar na zijn dood. Een klein, fijn werk, prachtig geïllustreerd door kunstenaar Jeffrey Fisher.”

Nog meer boekentips vind je hier.

3. Online shopping-tip

“Ik moet een jaar of twintig geweest zijn toen ik Ann Vereecken en Jeroen Worst leerde kennen. Ann werkte toen nog als styliste voor interieurreportages. Haar vriend Jeroen en ik werden op haar shoots geregeld ingeschakeld als ‘koppel dat nonchalant tegen elkaar staat te praten in keuken’, ‘vrouw op trap’ of ‘man in zetel’. Niet lang daarna verhuisden Ann en Jeroen naar Noord-Nederland, waar ze een herenhoeve verbouwden en zich onder de naam Studio Simple focusten op even mooie, sobere als functionele interieurobjecten. Geen wonder dat ze ondertussen werden opgepikt door het grote Belgische Serax. Deze week lanceerden Ann en Jeroen ook een eigen webshop: a simple store. Met (onder andere) prachtig eigen werk, uiteraard.”

4. Online shopping-tip nummer twee

“Mijn vriendin An en mijn portemonnee vormen geen goede combinatie 😉 Nadat ze me de modecollectie van Girls of Dust leerde kennen (mooi, mooi, mooi!) vertelde ze me vorige week dat het Antwerpse ontwerperscollectief nu ook een collectie keramiek heeft uitgebracht. Eén blik op hun webshop maakte duidelijk waar mijn eindejaarspremie naartoe zal gaan...”

5. Private party-tip

“Buitenshuis feesten of cocktails drinken is er voorlopig niet bij, maar ik feest thuis lekker met mezelf met de cocktails van The Mocktail Club. Geestelijke moeders Marie en Kaat Claessens drinken graag lekker, maar liefst zonder kater achteraf. Ze bereiden hun mocktails in eigen atelier, op basis van verse vruchten en kruiden, zonder kleur- en smaakstoffen of gekke E-nummers.  Het resultaat zijn frisse, verrassende combinaties, die in tegenstelling tot de vruchtensappen en frisdranken waar je doorgaans tot veroordeeld bent wanneer je geen alcohol wil drinken, niet overdreven zoet smaken. Wat dacht je van vlierbloesem-basilicum of (mijn persoonlijke favoriet) appel-tijm?”

P.S.: Cadeautip voor de feestdagen of om nu al iemand een hart onder de riem te steken: in de webshop van The Mocktail kun je een giftbox kopen met daarin twee flessen van één liter, garnituren en glazen.

Nog meer aperitiefbox-inspiratie vind je hier.

6. Takeaway-tip

“Jaja, ik weet dat Antwerpenaren chauvinisten zijn, maar het moet gezegd: het horeca-aanbod in mijn thuisstad blijft, zelfs in lockdowntijden, geruststellend uitgebreid. De goeie takeaway-initiatieven zijn bijna niet meer te tellen, dus houd ik het bij mijn meest recente favorieten. (Uiteraard is er overal in Vlaanderen toffe take away te vinden. Check thuisopresto.besteunhorecavlaanderen.be of de Chef’s Take Away Collection van Gault&Millau voor inspiratie in jouw buurt.)”

L’Epicerie du Cirque Under The Palm Trees

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Website

Spritz

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Website

Album

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Website

Little Bùn

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Website

7. Tv-tip

“Gisteren heb ik de zevendelige Netflix-miniserie ‘The Queen’s Gambit’ in één ruk uitgekeken. De verfilming van het gelijknamige boek vertelt het verhaal van Beth Harmon, een fictief schaakgenie dat zich in de jaren vijftig en zestig doorheen verslavingen en seksisme een weg naar de top van de schaakwereld baant. Het verhaal is meeslepend, de kostuums en sets vormen een lust voor het oog, maar de allerbelangrijkste reden om te kijken is het acteertalent van hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy.”

Nog meer geweldige miniseries op Netflix ontdek je hier.

8. Cultuur-tip

“Dit kwam net mijn inbox binnenwaaien, en charmeerde meteen: Luc Theuwis van ARTandADVICE en F.O.M.A. gallery start met ‘afhaalkunst‘. Geïnspireerd op de vele takeout-intitiatieven in de horeca wordt vanaf zondag 15 november een smaakvol aanbod hedendaagse kunst gepresenteerd op de website van ARTandADVICE. ‘Appetizers’ staan voor kleine kunstige hebbedingen, ‘hors d’oeuvres’ voor grafisch werk en edities. Originele doeken en beelden worden aangebracht als ‘suggesties van de chef’ en jong aanstormend talent als desserts. 10% van de opbrengst gaat naar het Hogeschool PXL Supportteam Rouwbegeleiding Corona.”

Nog meer tips om de lockdown door te komen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."