Dit zijn de zes films die je nu in de cinema wil zien
Gezellig een film kijken in de bioscoop met een bakje popcorn of een zakje chips: dé perfecte activiteit bij regenachtig herfstweer, als je het ons vraagt. Omdat je tegenwoordig kan kiezen uit wel erg veel goede titels, kozen wij voor jou de zes leukste films van het moment. Kijken maar!
1. Boekverfilming: Where the Crawdads Sing
Reese Witherspoon zette met haar productiehuis Hello Sunshine haar schouders onder deze aangrijpende verfilming van Delia Owens’ gelijknamige boekfenomeen Daar waar
de rivierkreeften zingen. Die sleurt je mee in de wereld van het onbegrepen moerasmeisje Kya (Daisy Edgar-Jones uit de Ierse dramareeks Normal People, wat ons betreft dé actrice van het moment), die van moord verdacht wordt wanneer er een lijk wordt aangetroffen in het zompige moeraswoud.
Where the Crawdads Sing, nu in de bioscoop. Bekijk de trailer hier.
2. Gouden Palm-winnaar: Triangle of Sadness
Liefhebbers van The Square (dat zijn wij!): Ruben Östlund heeft een nieuwe parel losgelaten op de filmwereld. Alweer een briljante zwarte komedie, die aanvangt op een luxueus jacht vol modellen en influencers, en op ongenadig grappige wijze de draak steekt met de mooisten en rijksten der aarde. Met gejuich ontvangen in Cannes, waar Östlund beloond werd met de hoofdprijs: de Gouden Palm.
Triangle of Sadness, nu in de bioscoop. Bekijk de trailer hier.
3. Aangrijpend familiedrama: Rebel
Hun langverwachte superheldenfilm Batgirl werd door studio Warner Bros genadeloos afgevoerd. We zijn dus extra verheugd dat Adil El Arbi en Bilall Fallah een nieuwe film op het publiek mogen loslaten, die eerder al in Cannes werd vertoond. Geen superhelden deze keer. Rebel is een rauwe, spannende en geëngageerde actiefilm, over een thema dat het Belgisch-Marokkaanse duo persoonlijk aanbelangt: radicalisering. Bovenal is het ook een emotioneel bijzonder aangrijpend familiedrama dat draait rond een moreel dilemma: wat bezielt twee jonge, idealistische broers om hun leven in Molenbeek achter te laten voor de lokroep van de jihad?
Rebel, vanaf 5 oktober in de bioscoop. Bekijk de trailer hier.
4. Veelbesproken thriller: Don’t Worry Darling
Olivia Wilde’s Don’t Worry Darling klinkt je vast bekend in de oren: de film kwam de afgelopen weken geregeld in de media omwille van de vele conflicten tijdens de opnames (én het welbekende spuugincident tussen Harry Styles en Chris Pine – klik hier om daar meer over te lezen). Niettemin nodigt de mysterieuze thriller uit tot kijken. Don’t Worry Darling speelt zich af in de jaren ’50 en vertelt het verhaal van de inwoners van het utopische woestijnstadje ‘Victory‘. De mannen werken er hele dagen aan een uiterst geheim project, terwijl de vrouwen zich bezighouden met het huishouden en genieten van de luxe die Victory hen biedt. Alles lijkt perfect, totdat één van de vrouwen argwaan krijgt en besluit om op onderzoek uit te gaan.
Don’t Worry Darling, nu in de bioscoop. Bekijk de trailer hier.
5. Surrealistisch sprookje: Three Thousand Years of Longing
Tilda Swinton schittert als een eenzame Britse geleerde die in haar hotelkamer in Istanbul per ongeluk een eeuwenoude djinn (Idris Elba) tevoorschijn roept uit een magisch flesje. Ze mag van hem drie wensen doen, in ruil voor zijn vrijheid. Haar grootste wens? Bemind worden. Een waanzinnig mooi en surrealistisch sprookje voor volwassenen, dat met Swinton en Elba twee van de grootste sterren in huis heeft.
Three Thousand Years of Longing, nu in de bioscoop. Bekijk de trailer hier.
6. Cannes-winnaar: Tori et Lokita
De Belgische regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne kregen de Speciale Prijs op het filmfestival van Cannes met hun vaderlandse ‘Tori et Lokita‘. De pakkende film van de broers Dardenne vertelt het verhaal van een kleine jongen en een tienermeisje die alleen vanuit Afrika in een Belgisch opvangtehuis belanden. Naast een bekritisering van de situatie waarin vluchtelingen zonder papieren zich bevinden, brengt de film vooral een ode aan de vriendschap.
Tori et Lokita, nu in de bioscoop. Bekijk de trailer hier.
Meer aanraders:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier