Zomers dessertideetje: yoghurtijs met honingvijgen
29 jul 2016
De zomerse temperaturen van de laatste dagen laten ons tijdens een diner snakken naar een fris en fruitig dessert. Houd je van een zoete, maar verfrissende afsluiter? Dan is dit recept voor yoghurtijs met honingvijgen zeker iets voor jou.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 350g ongezoete Griekse yoghurt
- 150g verse vijgen en 2 extra
- 125 ml slagroom
- 50g suiker
- 1 eetlepel citroensap
Voor de afwerking
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels fijngehakte pistachenoten
Zo maak je het
- Snijd de 150g vijgen in stukjes en meng met de suiker. Roer de yoghurt en room door elkaar.
- Voeg het fruitmengsel toe en giet dit in de ijsmachine. Laat draaien tot ijs.
- Vul glaasjes met het yoghurtijs en zet ze even in de diepvries.
- Halveer de overige 2 vijgen.
- Werk het yoghurtijs af met een halve vijg, honing en pistachenoten.
Lees ook:
- Recept: kaastaart op een hoorntje
- Recept: heerlijke avocado-ijs met maar 3 ingrediënten
- De 5 beste ijssalons in België
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier