Zoet chocoladedessert: tulband met fruit
24 sep 2015
Heerlijk om een diner mee af te sluiten of als vieruurtje: een chocoladetulband met zomerfruit! Ontdek hier hoe je hem bereidt.
Ingrediënten (voor 8 personen)
Voor de taart
Bloem (200 g) – boter (200 g op kamertemperatuur) – cacaopoeder ( 2 eetlepels ongezoet) – bakpoeder (1 theelepel) – bicarbonaat ( ½ theelepel) – fijne kristalsuiker (220 g) – 4 eieren – pure chocolade (200 g gesmolten en afgekoeld) – melk (125 ml) – kersenlikeur (125 ml) – vers zomerfruit – tulbandvorm van 2,4 liter (beboterd en bebloemd)
Voor de ganache
Pure chocolade (5-75 g fijngehakt) – room (65 ml) – boter (10 g)
- Verwarm de oven voor op 160°C. Zeef de bloem met de cacao, het bakpoeder en de bicarbonaat. Klop de boter en de suiker tot een bleke massa. Voeg één voor één de eieren toe en klop nog even goed door. Spatel vervolgens de gesmolten chocolade erdoor tot je een mooi beslag krijgt. Voeg dan het bloemmengsel, de melk en ten slotte de kersenlikeur toe.
- Giet het beslag in de tulbandvorm en bak in 50 tot 60 min. gaar. Laat de tulband 10 min. in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster om verder af te koelen.
- Maak intussen de ganache: doe alle ingrediënten in een kom en verwarm au bain-marie. Laat de chocolade even smelten en roer alles glad. Laat de ganache lichtjes afkoelen.
- Giet de ganache over de tulband en server met zomerfruit (bosbessen, frambozen, bramen, ...).