Voorgerecht: oestersoepje

Tijdens deze koude dagen is soep altijd een lekkere opwarmer. Met dit oestersoepje maak je zeker indruk bij je vrienden, en het is nog gemakkelijk te maken ook.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 oesters
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 1/2 sap van citroen
  • 2 el mosselvocht
  • 1/2 dl room
  • 1 eierdooier
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Schrob de oesters grondig schoon. Pocheer ze kort in de witte wijn, tot ze open zijn.
  • Neem de oesters uit de pan en doe het mosselnat en de room bij het pocheervocht. Laat dit gedeeltelijk inkoken en kruid de soep met zout en peper.
  • Vermeng de eierdooier met een scheutje room en bind de soep hiermee; zorg dat hij niet meer aan de kook komt.
  • Leg een oester in elk bord en schep de soep erover.

 

Zin in nog meer soep?
Slank de herfst in: 5 heerlijke soeprecepten
Koud soepje van witte chocolade
3x hemelse herfstsoepjes
Soep in al zijn vormen

Recept: Ann Van Der Auwera
Foto’s: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content