Verkwikkend dessert: yoghurt met mango en bloedappelsien
26 mrt 2017
Hou je van een zoete, maar verfrissende afsluiter? Dan is dit yoghurtdessert met mango en bloedappelsien zeker iets voor jou. Enjoy your (healthy guilty) pleasure!
Voor 4 personen
- 1 grote, rijpe, zoete mango
- 1 bloedappelsien
- 200 ml Griekse yoghurt
- 200 ml room
- 4 à 6 zaadjes van kardemompeulen (fijngestampt)
- honing (naar eigen smaak)
- 4 takjes verse munt
Bereidingswijze
Schil de mango, snij hem in fijne plakjes. Snij ook de bloedappelsien in schone, fijne partjes. Klop de room lobbig, spatel voorzichtig door de yoghurt en doe er ook de kardemom bij. Schep dat mengsel in glaasjes, doe de vruchten erbovenop en werk af met honing en munt.
Voor een lichtere versie: laat de room weg en gebruik alleen Griekse yoghurt.
Nog meer lentelichte recepten vind je op www.feeling.be/lenterecepten
Door: Ann Van Der Auwera
Foto’s: Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier