Recept: Tagliata van rund

Gezond, lekker, makkelijk én een mooi kleurrijk bord. Wat moet je nog meer hebben met deze tagliata van rund? Smakelijk!

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 600g aardpeer
  • 4 x 200g entrecôte
  • 8el zwarte peperbollen
  • 4 jeneverbessen
  • 1el witte balsamicoazijn
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 400g (chioggia)-bietjes in verschillende kleuren
  • 1 bakje bietenblad
  • 300g rucola
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Was de aardpeer grondig, snijd in dunne plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 4 eetlepels olijfolie, peper en zout en schuif onder de ovengrill. Gril tot ze goudbruin en krokant zijn. (Draai halverwege even om.)
  • Pureer voor de dressing de jeneverbessen en 50 ml olijfolie met een staafmixer. Houd 1 eetlepel van deze jeneverbesolie opzij, en meng de rest met de balsamicoazijn, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp. Snijd de bieten met een mandoline in dunne plakjes en schep ze in een kom om met 2 eetlepels van deze dressing.
  • Wrijf de stukken vlees in met 1 eetlepel van de jeneverbesolie. Plet de peperbollen grof in een vijzel en bestrooi de stukken vlees daarmee. Breng verder op smaak met een
    draai van de zoutmolen. Schroei het vlees stuk per stuk aan in een hete pan (ongeveer 5 minuten aan één kant, en dan nog 4 minuten aan de andere). Laat het 15 minuten rusten alvorens te versnijden.
  • Schik de chips van aardpeer, plakjes biet, blaadjes rucola en bietenblaadjes. Leg de plakjes rundvlees erbovenop en serveer.

Wil je nog meer makkelijke receptjes? Bekijk dan ook zeker even 3 makkelijke recepten (echt!) van Sergio Herman en het recept voor taco met pulled pork en rodekool!

Recept: Ann Van Der Auwera
Foto: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content